Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Támogatással csábítják Ibrányba a fiatalokat

| 2019. 07. 15. | 15:50:00
A helyben maradásukat és boldogulásukat szeretné segíteni a város.
Támogatással csábítják Ibrányba a fiatalokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalok lakhatási feltételeinek megteremtéséhez járul hozzá Ibrány önkormányztata - erről legutóbbi ülésén döntött a képviselő-testület.

A város közigazgatási területén lakóingatlant építő, illetve használt lakóingatlant vásárló, s az építés illetve vásárlás után Ibrányban letelepülő fiatalok vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

A támogatás összege építés esetén 500 ezer, vásárlás esetén 250 ezer forint.

A támogatásban azok részesülhetnek, akik

  • a támogatást legfeljebb 90 négyzetméter hasznos alapterületű lakás, illetve legfeljebb 180 négyzetméter hasznos alapterületű családi ház építésére, vagy vásárlására kívánják felhasználni,
  • vállalják, hogy beköltözés után legalább 5 évig Ibrányban, a támogatott ingatlanban élnek,
  • Feltétel az is, hogy az 1főre jutó nettó jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, de nem éri el az öregségi nyugdíjminimum tízszeresét.

A további feltételekről a város honlapján tájékozódhatnak az érintettek. A támogatás iránti kérelem az erre rendszeresített formanyomtatványon (ami a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán beszerezhető, vagy letölthető a város internetes honlapjáról) nyújtható be az ibrányi polgármesteri hivatalnál, a csatolt igazolások 30 napnál nem lehetnek régebbiek.

A kérelmeket a képviselő-testület bírálja el.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés