Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb körforgalom épült Nyíregyházán

| 2019. 07. 02. | 13:50:00
Hárommilliárdos projekt keretében a közlekedés biztonságát szolgáló fejlesztések valósulnak meg a megyeszékhelyen.
Újabb körforgalom épült Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű önkormányzati képviselőnek lenni Örökösföldön, amikor fejlesztések sorozata valósul meg - jegyezte meg viccesen Kovács Ferenc polgármester a Semmelweis-Törzs utcai körforgalom átadási ünnepségén július 2-án a terület két önkormányzati képviselőjének, Tóth Imrének és Mussó Lászlónak jelenlétében.

A szalagátvágás pillanata: Balogh Zsolt , a kivitelező Morex Kft. ügyvezetője, Mussó László, Kovács Ferenc és Tóth Imre

Megoldódott a csapadékvíz-elvezetés, iskolák, óvodák újultak meg, utak, kerékpárút, körforgalom, két kutyafuttató, szaadtéri kondipark épült - sorolta az elmúlt nyolc év örökösföldi fejlesztéseit Nyíregyháza első embere.

A Semmelweis utcai körforgalmi csomópont július 2-i átadásával újabb, évtizedes közlekedési probléma oldódott meg Nyíregyházán. Az utcáról ugyanis képtelenség volt balra, a Törzs utcára kanyarodniuk azoknak, akik a Pazonyi út felé szerettek volna haladni. A körforgalom átadásával ez a kereszteződés is biztonságosabbá vált.

Az Európai Unió a város két projektjét - fenntartható városi közlekedésfejlesztés és gazdaságösztönző közlekedésfejlesztés - összesen 3 milliárd forinttal támogatta. AÍ 100 szézalékos, vissza nem térítendő támogatás részeként már átépítették a Törzs, Pazonyi, Semmelweis, Orosi úti csomópontokat, járda épült a Semmelweis és az Orosi út között, útburkolatok újultak meg, a Törzs utca Pazonyi úti csomópontjában kanyarodósáv épült, másik végén, az Orosi úti csomópontjában pedig meghosszabbították a kanyarodósávot.

A kedden a Semmelweis és a Törzs utcán átadott csomópont a közlekedésbiztonságot és az egyenletes forgalomáramlást hivatott szolgálni, emellett a fogyatékossággal élők, kerékpárosok és gyalogosok biztonságos áthaladását is segíti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés