Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újraindulhat a nyíregyházi milliárdos szolnoki gyára?

| 2019. 07. 05. | 11:41:00
De még nincs vége, a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik.
Újraindulhat a nyíregyházi milliárdos szolnoki gyára?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az agrarszektor.hu értesülése szerint még pénteken, július 5-én megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti a működését. Úgy tűnik, ezzel egy csapdát sikeresen elkerült a műtrágyakirály, de van még néhány az útjában - írja a lap.

A Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják.

A Bigéék által benyújtott biztonsági jelentés elbírálására közigazgatási eljárás indult - ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan. 

Bige László gyárában tavaly novemberben indult nagyszabású rendőri akció - emlékeztet a lap -, amit később a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozások követtek. A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatai még tartanak a nyíregyházi vállalkozóval szemben, ezek a Nitrogénműveket érintik. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés