Hirdetés

Valóra vált a nehéz sorsú polgári kislányok álma

civishir.hu

2019.07.17. 14:43

Valóra vált a nehéz sorsú polgári kislányok álma
Fotók: Magánarchívum

Széles körű összefogásnak köszönhetően életükben először eljutottak a strandra.

Hirdetés

Hirdetés

A mélyszegénységben élő hattagú polgári család sorsát korábban már bemutattuk: Erzsébet férjével és négy lányával albérletben éltek, de a lakhatási körülmények miatt a gyerekek a nagymamához kerültek. Az édesapa jövedelme nem tette lehetővé, hogy másik lakásba költözzenek, szociális bérlakást nem kaptak, így más lehetőség híján bérleményüket kellett felújítani, hogy együtt maradhasson a család. Egy ismerősük, Antóni Bodó Erika a közösségi médiában kért segítséget a lakás rendbetételéhez.

Mint megtudtuk, két és fél hónap alatt megtörtént a csoda: annyi felajánlás érkezett, hogy lakhatóvá tették a házat, és a négy lány hivatalosan is visszakerült a szülőkhöz.

Ismerősök és ismeretlenek adakoztak, így kaptak hűtőt, mosógépet, centrifugát, konyhaszekrényt, csillárt, csempét, festéket, gipszet, ágyneműket, linóleumot és padlószőnyeget is. A felajánlók a gyerekekről sem feledkeztek meg: így jutott játék, iskolatáska, cipő és sok ruha is az új szekrényekbe. A pénzadományokat az utolsó fillérig tartós élelmiszerre költötték. A család álma teljesült! Boldog, szerető környezetben lehetnek együtt, amiért végtelenül hálásak.

Még nem voltak strandon...

Történetük sok embert megindított, a gyerekek álmát is szerették volna valóra váltani. Kiderült, a lányok soha életükben nem voltak strandon, nem lubickoltak egyetlen fürdő medencéjében sem önfeledten. Összefogtak hát a tiszaújvárosi anyukák, kifizették a belépőket, hogy a gyerekek egy felejthetetlen napot tölthessenek el a helyi strandon. A család szállítását vállaló Erika ismét a közösségi médiában kért ehhez segítséget, hiszen fürdőruha és strandfelszerelés nem volt a számos adomány között, erre a váratlan meglepetésre nem voltak felkészülve. A Polgáron élő anyukák gyűjtésbe kezdtek, így sikerült mindenkinek ruhát, úszógumit, strandfelszerelést beszerezni. A GSM Világ Polgár a fürdőruhát és a papucsot biztosította, de ezeken felül anyagi segítséget is kaptak.

A helyszínen készült fotók alapján kijelenthető: nincs szebb látvány, mint a gyermekek őszinte mosolya!

Fogarasi Renáta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés