Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre! Elkezdték a nyíregyházi gyerekprojektek kivitelezését

| 2019. 07. 23. | 17:21:00
Felújítják a művelődési házat is.
Végre! Elkezdték a nyíregyházi gyerekprojektek kivitelezését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzat bruttó 268,1 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Nyíregyháza 3 színterének infrastrukturális fejlesztése” című pályázat megvalósítására. A program célja, hogy a lakosság számára vonzó, ugyanakkor környezetileg fenntartható közösségi, a szabadidő hasznos eltöltésére szolgáló létesítményeket alakítson ki.

Ennek keretében megújul az Alvégesi Művelődési Ház, a Kölyökvár és a Robinson-domb.

A város sajtószolgálatának közleménye szerint ezek a helyek a fejlesztés után alkalmasak lesznek a közösségi és kulturális programok lebonyolítására, a városi lakosság értékteremtő, aktív közösségi életének biztosítására, városrészi rendezvények megvalósítására.

A Robinson-domb területrendezése, a játszótér, szabadidő park fejlesztése után a helyi civil szervezetek, önszerveződő csoportok, a helyi lakosság tudja használni szabadidejük eltöltésére, közösségi -, egészségmegőrző programok szervezésére. A Robinson-domb múltja 1976-ig nyúlik vissza, amikor a Jósaváros lakótelep építésekor a házak alapjából kitermelt földet egy nagy, és két kis dombbá hordták össze, így keletkezett a hely. Az elmúlt években a dombon pihenőpark, kondipark, játszótér kialakítása történt, de az idő múlásával és a nagyfokú használat miatt a felújítás, a terep újbóli rendezése, átépítése vált szükségessé. A tervezett felújítás során a meglévő kéttornyú mászóvár elbontásra kerül és helyébe új négytornyú mászóvár épül, új eséscsillapító gumilap burkolat fektetésével, valamint egy iker óriáscsúszda építse is megvalósul. 

Az 1929-ben épült Kölyökvár épülete a belvárosban, a Dózsa György utcán található a sétáló utca kezdeténél. A helyi védelem alatt álló, az önkormányzat tulajdonában lévő, részben alápincézett, hagyományos falazású, emeletes, magastetős, közösségi funkcióval bíró épületben többek között megvalósul a nagyteremben lévő karzat és erkélyes nézőtér födémszerkezetének megerősítése, tetőfedés és vizesblokkok felújítása, nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, pince talajnedvesség elleni szigetelése és az akadálymentesítés.

Az Alvégesi Művelődési Ház Nyíregyháza déli részén, a városközponthoz közel eső, több épületegyüttesből álló, magas kihasználtságú művelődési ház, mely az 50-es években épült pártháznak. Az épület tetőfedésének cseréje, homlokzati hőszigetelése, fűtési rendszerének korszerűsítése, vizesblokkjainak felújítása mellett az akadálymentes közlekedés kialakítása is megvalósul.

A beruházás időtartama alatt az érintett helyszínek zárva tartanak. A projekt tervezett befejezése az egyes helyszínek tekintetében eltérő, leghamarabb a Robinson-domb, legkésőbb a Kölyökvár kivitelezése fejeződhet be, legkésőbb novemberig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés