Verés és kifosztás a nyíregyházi téren

szabolcsihir.hu

2019.07.31. 08:45

Verés és kifosztás a nyíregyházi téren
A kép illusztráció.

Börtönbe kerülhet a háromgyerekes, 18 éves férfi.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás és súlyos testi sértés bűntettével vádol két fiatalembert, akik 2018. december 29-én a hajnali órákban a Búza téren két férfit bántalmaztak, egyiküknek pedig az értékeit is elvették. A 17 éves kántorjánosi, illetve a 18 éves hodászi fiatalember az esetet megelőző este érkezett a városba azért, hogy megünnepeljék utóbbi harmadik gyermekének a születését. Ennek során betértek a Búza téren lévő egyik presszóba is, ahol italoztak, szórakoztak, majd zárórakor – hajnali ötkor – a vendégek az utcára mentek, ahol tovább beszélgettek, cigarettáztak. A vádlottakhoz odament az egyik ittas sértett, aki szóváltásba keveredett az idősebb vádlottal, de a másik sértett megakadályozta, hogy tettlegesség alakuljon ki köztük.

Ezután az egyik sértett elment a Búza téren található pavilonsor felé, a vádlottak utána mentek, kézzel megütötték, majd a földön fekvő sértettbe többször bele is rúgtak. 

Az ügyészség közleménye szerint ezután a két vádlott visszament a presszó elé, ahol a másik sértett ellen fordultak, őt több ütéssel, rúgással a földre vitték, ott tovább ütötték, rugdosták, majd az idősebb vádlott átkutatta a sértett zsebeit, elvette készpénzét, karóráját és mobiltelefonját. 

Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elsőként bántalmazott sértett ittassága miatt arra sem emlékezett, hogy megverték, ezért a rendőrség a sajtóban közzétett felhívás segítségével találta meg őt. A sértettek egyébként szintén ittas állapotban voltak, mert munkahelyükön aznap este ünnepelték az év lezárását. A vádlottak a nyomozás során azzal magyarázták tettüket, hogy a sértettek „beszóltak” nekik, és attól tartottak, bántalmazni fogják őket, bár erre semmilyen jel nem utalt.

Az idősebb vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint közügyek gyakorlásától való eltiltást. A bűncselekmény elkövetése idején fiatalkorúnak minősülő vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett az ügyészség indítványt azzal, hogy pártfogó felügyeletét is rendelje el a bíróság. 

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.
Nyíregyházakifosztássúlyos testi sértés

Szóljon hozzá!

Hirdetés