Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Igazoltatás során hazudott a nyíregyházi rendőrnek

| 2019. 08. 14. | 17:02:00
Másnak adta ki magát.
Igazoltatás során hazudott a nyíregyházi rendőrnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság augusztus 13-án gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki R.K. vádlottat közokirat-hamisítás bűntettében és hamis vád vétségében, ezért 2 év 4 hónap időtartamra próbára bocsátotta. A tényállás szerint a vádlott autóval közlekedett július 25-én Nyíregyházán, amikor a rendőrök megállították és igazoltatták.

A vádlott több szabálysértést is elkövetett: vezetői engedély nélkül közlekedett, a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt, a hátsó féklámpája nem működött, és az elakadásjelző is hiányzott.

Mivel a vádlottnál nem volt személyazonosító igazolvány, a rendőri intézkedés során valótlanul egy közeli hozzátartozója személyes adatait diktálta be a saját adatai helyett mert attól tartott, a korábban összegyűlt büntetőpontjai miatt kiszabott járművezetéstől eltiltás időtartamát meghosszabbítják. A rendőr a szabálysértési nyilatkozatra azokat a valótlan adatokat rögzítette, amit R. K. bediktált, majd a vádlott aláhamisította a közeli hozzátartozója nevét. Ezzel a vádlott a szabálysértések elkövetése miatti gyanút ártatlan személyre hárította át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés