Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Leesik az álla! Ez derült ki a Nyíregyházán is ismert poéngyárosról

| 2019. 08. 17. | 13:03:00
De ettől még ugyanúgy nyomja a sódert. Sőt!
Leesik az álla! Ez derült ki a Nyíregyházán is ismert poéngyárosról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orosz Gyuri humorista elérte a MENSA IQ teszt maximumát. A Showder Klub poéngyárosa a napokban kapta kézhez hivatalos IQ tesz eredményét, ami alapján a legintelligensebb 2 százalékba tartozik, így Mensa tag lett.

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi klubja, mintegy 140 ezer taggal szerte a világon, 2 százalékuk Magyarországon él.

Mostantól a debreceni humorista is tagia ennek az exkluzív szervezetnek. A MENSA 15-ös szórású tesztje 135-ig mér, ami elég a MENSA tagsághoz,

ezt írta maximumra, tehát biztosan 135-öt fölötti az IQ-ja.

Ez egyébként a régi 24-es osztású teszteken 160 fölötti IQ-t jelent, így Orosz Gyuri hivatalosan is géniusz lett. Így Quentin Tarantinoval, Isaac Asimovval és Steve Martinnal került egy klubba, hogy csak a művészvilágot említsük. A MENSA célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma egy rendszeresített és ellenőrzött intelligenciateszten elért olyan szint, amely magasabb, mint az emberek 98 százalékáé.

A humorista poénjai mindig rejtett információkat is tartalmaztak, amelyeket nem mindenki értett, de amikor tavaly meghívást kapott egy MENSA klub rendezvényére, hogy fellépjen, akkor meglepetten tapasztalta, hogy a mélyebb, furmányosabb tartalmakon is nevetett a közönség.

Gyurinak feltűnt, hogy a legapróbb és legrejtettebb poénokon is azonnal nevetnek, minden nagyon hamar leesett nekik.

Gyurinak többrétű minden Stand up anyaga, egyszerű gondolkodású emberek is megértik, de mindig van benne plusz poén is, amit nem ért feltétlen mindenki. Ezen a rendezvényen azonban a legmélyebb rétegeket is a másodperc tört része alatt megértette a közönség. Ezután volt egy beszélgetés és a nézőkkel a Mensa tagokkal, akik azt javasolták Gyurinak hogy menjen el egy IQ tesztre, mert jó eséllyel nagyon jó eredményt fog elérni.

Megírta a tesztet, és tényleg nagyon jó eredmény lett.

Orosz már az iskolában is megvillantotta az intelligenciáját, mivel 14 éves korában több országos matematika versenyt megnyert.

A tesztíráson elmondták, hogy ne keseredjen el senki ha nem sikerül, mert amikor a IQ teszt kitöltése történt, nagyon meleg volt, és a termekben nem volt klíma. Orosz Gyurinak így is sikerült, bár majdnem lemaradt a tesztírásról, ugyanis alig találta meg az épület bejáratát.

Ez egyébként is jellemző a zsenikre, hogy a hétköznapi dolgokban szétszórtak.

Orosz György a stand up mellett filmforgatókönyveket is ír, most kezdett bele egy sorozatba, reklámfilmeket rendez, producerként TV műsorokat fejleszt, a Stand Up Comedy Humortársulat művészeti vezetője, a regényébe is belekezdett, miközben sci-fi novellákat ír - jelölték Zsoldos Péter-díjra is - és elkészült a vadonatúj, önálló estje is, amit hamarosan bemutatnak az ország 40 városában. Remélhetőleg mindenki érteni fogja a csavaros poénokat.

[Beillesztett cikk: A fellegekben kérte meg szabolcsi szerelme kezét a poéngyáros]

Orosz Gyuri egyébként tavaly májusban az óceán fölött kérte meg kedvese kezét, akivel idén már 9 éve alkotnak egy párt. A mátészalkai születésű Kállai Krisztina természetese azonnal igent mondott, s biztos, ami biztos, maga húzta fel ujjára a Gyuritól kapott jegygyűrűt.

Hogy mikor lesz az esküvő? Azt talán még ők sem tudják, ámbár - mint a teszt eredménye is bizonyítja - Orosz Gyurti mindent (is) tud.. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés