Hirdetés

Nyíregyházán annyit kérnek egy szobáért, mint Szombathelyen

MTI

2019.08.07. 10:41

Nyíregyházán annyit kérnek egy szobáért, mint Szombathelyen
30 ezret kell fizetni átlagosan egy szobáért (Fotó: Pixabay)

Megélénkült az albérletek piaca.

Hirdetés

Hirdetés

Felélénkítette az albérletek piacát a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése, az azt követő 10 napban a magánszemélyek 28 százalékkal több hirdetést adtak fel, mint az azt megelőző tízben – derült ki az ingatlan.com legfrissebb körképéből.

Az augusztus 7-én publikált adatok szerint a ponthatárok kihirdetése utáni egy hétben a kiadó lakások átlagos bérleti díja a fővárosban 160 ezer forint volt, ez megegyezik az 1-2 héttel korábbi szinttel és a többi egyetemi városban is stabilak maradtak az árak.

Az elemzésből az is kiderült, hogy Budapesten 65 ezer forint egy kiadó szoba havi átlagára. Debrecenben, Pécsen és Miskolcon egyaránt 35 ezer forintot kérnek a szobákért, Szegeden és Győrben pedig 45 ezer forintot kell adni értük.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője kiemelte: a piac élénkülése, a felpörgő kereslet idáig nem járt együtt a bérleti díjak emelkedésével, részben a kínálatbővülés miatt. A fővárosban és az egyetemi városokban a hosszú távú kiadásnál stabilizálódás látszik a bérleti díjakban.

Az albérletpiacon lesz még egy élénkülés várhatóan augusztus utolsó 1-2 hetében, amikorra kiosztják a kollégiumi férőhelyeket. A kimaradó diákok ugyanis albérlettel tudják megoldani a lakhatásukat.
Nyíregyházaalbérlet

Szóljon hozzá!

Hirdetés