Nyíregyházáé a jövő! Nagy magyar mágus szerződött ide!

2019.08.14. 15:17

Nyíregyházáé a jövő! Nagy magyar mágus szerződött ide!
Kercsó Árpád komoly erősítés! (Fotó: jegkorongszovetseg.hu)

Az egyesület kétéves szakmai programba kezdett.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar jégkorongot a kilencvenes években klubedzőként és szövetségi kapitányként új alapokra helyező Kercsó Árpád irányítja a jövőben a nyíregyházi utánpótlásnevelés szakmai munkáját – derül ki a Szabolcsi Jégsport Egyesület közleményéből.

A Szabolcsi Sólymok néven az U8, U12 és U14-es korosztályos bajnokságokban induló csapatokban ma már mintegy hetven fiatal pallérozódik, köszönhetően a 2018 márciusában átadott Nyíregyházi Jégpálya adta lehetőségeknek. Sikerült a tervezett sportszakmai program keretében hetente 4 alkalommal jeges edzést biztosítani minden korosztálynak.

A fejlődés azonban nem állhat meg. A klub Nyíregyházára csábította Kercsó Árpádot, akit a magyar jégkorong egyik legjelentősebb szaktekintélyeként tartanak számon.

Kercsó Árpád mesteredző és az egyesületünk elképzelései találkoztak és egyeztek, így minden edzői feltétel – mesteredző mellett dolgozó edzőinkkel - adott ahhoz, hogy a szezon sikeres legyen. Az egyesület kétéves szakmai programot tervezett el, aminek eredményes megvalósításában mindenki – elnökség, edzők, játékosok és szülői közösség – nagyon motivált.

- olvasható a klub közleményében.

Ingyenes edzőtábor Debrecenben

A 2019/20-as szezon legelső jeges eseményét augusztus 26-30. között tartja az egyesület, amikor Debrecenben edzőtáboroztatja a sportolóit. Naponta legalább egy egy jeges edzés, egy szárazedzés és közös szabályismereti beszélgetés mellett színes programokat is szerveznek kis Sólymoknak, akiket városnézésre, játszóházi programokra és moziba is elvisznek a cívisvárosban. Az edzőtábor és a programok a sportolók részére ingyenesek, de az utaztatást és a jégpálya bérlését is az egyesület finanszírozza.

jégkorongSzabolcsi Sólymok

Hirdetés

Szóljon hozzá!