Nyíregyházán kampányt indítanak a jégkorong népszerűsítésére

MTI

2019.08.23. 18:47

Nyíregyházán kampányt indítanak a jégkorong népszerűsítésére
(Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség)

Kercsó Árpád nagy célokat tűzött ki.

Hirdetés

Hirdetés

Középtávon az ország elitcsapataihoz történő felzárkózást, hosszú távon pedig egy extraligás csapat megépítését tűzte ki célul Kercsó Árpád, a Szabolcsi Sólymok napokban kinevezett vezetőedzője. A jégkorong-mesteredző – aki legutóbb a Ferencvárosnál utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozott – augusztus 23-i bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: több utánpótlás-korosztály felkészítésében tud szakmai vezetőként edzői munkát ellátni, minimum feladatként pedig a jelenlegi, közel hetvenfős sportolói létszám duplájára emelését jelölte meg. A Szabolcsi Jégsport Egyesület a 2018/19-es szezonban U8-as, U12-es és U14-es korosztályokban indított csapatokat.

A szakember kifejtette, az egyesület a következő időszakban a helyi és a térségi általános iskolákban indít kampányt a jégkorong népszerűsítésére, ezzel szeretnék év végére legalább nyolcvan-száz gyerekkel megerősíteni a jelenlegi korosztályos csapatokat.

A mesteredző azt mondta, szeretné, ha körülbelül másfél év múlva a jelenlegi 7-9 éves korosztály el tudná érni az ország elitcsapatainak szintjét, „és ha már egy sátorral több van a jégpálya oldalán, akkor meg is fogjuk előzni őket”. A távolabbi, ötéves cél szerint minden korosztálynak ott kellene lennie a magyar elitben, ettől még merészebb tervként pedig a helyi játékosok zöméből, egy-két idősebb játékossal megerősítve lehetne majd egy extraligás csapata is a városnak.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke arról beszélt, hogy a jégcsarnok megépítésével Nyíregyháza is becsatlakozott a fedett jégpályás megyeszékhelyek közé. Kósa Árpád, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője elmondta: a hetven százalékban taós támogatásból finanszírozott, több mint 350 millió forintból létrehozott új jégpálya nagyon jól zárta első évét és jó kihasználtsággal működik.
NyíregyházajégkorongSzabolcsi Sólymok

Hirdetés

Szóljon hozzá!