Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán kampányt indítanak a jégkorong népszerűsítésére

| 2019. 08. 23. | 20:47:00
Kercsó Árpád nagy célokat tűzött ki.
Nyíregyházán kampányt indítanak a jégkorong népszerűsítésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Középtávon az ország elitcsapataihoz történő felzárkózást, hosszú távon pedig egy extraligás csapat megépítését tűzte ki célul Kercsó Árpád, a Szabolcsi Sólymok napokban kinevezett vezetőedzője. A jégkorong-mesteredző – aki legutóbb a Ferencvárosnál utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozott – augusztus 23-i bemutatkozó sajtótájékoztatóján elmondta: több utánpótlás-korosztály felkészítésében tud szakmai vezetőként edzői munkát ellátni, minimum feladatként pedig a jelenlegi, közel hetvenfős sportolói létszám duplájára emelését jelölte meg. A Szabolcsi Jégsport Egyesület a 2018/19-es szezonban U8-as, U12-es és U14-es korosztályokban indított csapatokat.

A szakember kifejtette, az egyesület a következő időszakban a helyi és a térségi általános iskolákban indít kampányt a jégkorong népszerűsítésére, ezzel szeretnék év végére legalább nyolcvan-száz gyerekkel megerősíteni a jelenlegi korosztályos csapatokat.

A mesteredző azt mondta, szeretné, ha körülbelül másfél év múlva a jelenlegi 7-9 éves korosztály el tudná érni az ország elitcsapatainak szintjét, „és ha már egy sátorral több van a jégpálya oldalán, akkor meg is fogjuk előzni őket”. A távolabbi, ötéves cél szerint minden korosztálynak ott kellene lennie a magyar elitben, ettől még merészebb tervként pedig a helyi játékosok zöméből, egy-két idősebb játékossal megerősítve lehetne majd egy extraligás csapata is a városnak.

[Beillesztett cikk: Nyíregyházáé a jövő! Nagy magyar mágus szerződött ide!]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés