Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Próbára bocsátás – ez a nyíregyházi garázdák ítélete

| 2019. 08. 09. | 16:37:00
De ez ellen is fellebbeztek.
Próbára bocsátás – ez a nyíregyházi garázdák ítélete
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság augusztus 9-én gyorsított eljárásban, 1-1 év időtartamra próbára bocsátotta a fiatalkorú K. A. és K. G. vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás vétsége miatt és elrendelte pártfogó felügyeletüket - közölte Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője 

A tényállás szerint, a fiatalkorú vádlottak június 22-én az éjszakai órákban Nyíregyházán, a Bujtosi Városligetben beszélgettek és iszogattak barátaikkal együtt, a Bujtosi-tónál.  Az este során, az ittas állapotban lévő vádlottak az új stég mögötti parkban lévő, madarat ábrázoló, fából készült művészeti alkotást ököllel ütötték, lábbal rugdosták, mire a fatábla kidőlt. Ezután többször rá is ugrottak a kidőlt tálblára.

A rongálás következtében az alkotás több helyen megrepedt, eltört, a rögzítő csavarok kiszakadtak.

A bíróság a rongálás mellett megállapította, hogy a vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra is, hogy a közelben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A büntetlen előéletű fiatalok a bíróság előtt a cselekmény elkövetését elismerték, tettüket megbánták és vállalták az okozott kár megtérítését.

A pártfogó felügyelet elrendelése miatt a vádlottak a próbaidejük alatt meghatározott időközönként kötelesek egy kijelölt pártfogó felügyelő előtt megjelenni, vele kapcsolatot tartani, és az általa előírt magatartási szabályokat betartani. Abban az esetben, ha a vádlottak megjelenési kötelezettségüknek nem tesznek eleget, vagy az előírt magatartási szabályokat nem tartják be, az szintén büntetés kiszabását vonhatja maga után.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak, védőik és törvényes képviselőik fellebbezést jelentettek be.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés