Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögött a nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottja

| 2019. 08. 28. | 11:50:00
Oroson végezte ki apát és fiát.
Rács mögött a nyíregyházi kettős emberölés gyanúsítottja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója augusztus 28-án az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. szeptember 28-ig elrendelte H.M. gyanúsított letartóztatását - közölte Sterné Deák Andrea sajtószóvivő.

[Beillesztett cikk: Aljas indokból ölte meg apát és fiát Nyíregyházán]

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2019.  júliusában tudomást szerzett arról, hogy a felesége korábban érzelmi kapcsolatba került ifj. N.Jsértettel. A gyanúsított felesége augusztus 26-án a déli órákban megjelent a férfi orosi lakóháza előtt, ahol szóváltásba keveredtek. A történteket a nő még a kora délutáni órákban a férje tudomására hozta, és sérelmezte, hogy ifj. N.J. lekezelően beszélt vele. A gyanúsított féltékenységből, valamint a lekezelő magatartás miatt még aznap délután elment ifj. N.J.  ingatlanához, magával vitte az engedéllyel tartott golyós vadászpuskáját is.

A férfi a fiatalabb sértett orosi családi háza előtt, az utcán, a gépkocsijából egy célzott lövést adott le a vadászpuskájával az udvaron tartózkodó ifj. N.J. -re, aki bemenekült a házba. Ezt látva a gyanúsított kiszállt a gépkocsijából, és a lakóház ajtaján keresztül lelőtte ifj. N.J. -t. A lövés a férfit a háta bal oldalán találta el, ifj. N.J. a helyszínen meghalt.

A lövések hallatára a szemben lévő lakóházból kiment az utcára az áldozat édesapja, akire a gyanúsított szintén célzott lövést adott le, de nem találta el.

Ezt követően az apa a háza előtt, az utcán felelősségre vonta a gyanúsítottat, szóváltás alakult ki közöttük, majd amikor N. J. hátat fordított, a gyanúsított egy újabb célzott lövéssel őt is hátba lőtte. Az idős sértett a helyszínen életét vesztette.

A végzés végleges.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés