Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ugrottak a jogsik Nyíregyházán

| 2019. 08. 15. | 16:05:00
Két ittas sofőrt is elítéltek.
Ugrottak a jogsik Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság augusztus 15-én ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban bűnösnek mondta ki két ügy vádlottját, és mindkét vádlottat pénzbüntetésre ítélte, továbbá eltiltotta őket a közúti járművezetéstől - közölte Sterné Deák Andrea sajtószóvivő.

A. T. vádlott 2019. augusztus 1-jén a kora reggeli órákban segédmotoros  kerékpárral közlekedett Nyíregyházán, amikor igazoltatta a rendőrjárőr. A vádlott az igazoltatása előtti éjszaka 5-6 doboz sört ivott meg. A járőrök légalkoholvizsgálatra előállították,  a vizsgálat enyhefokú ittasságot mutatott ki. A bíróság

A. T. esetében 100.000 forint pénzbüntetést szabott ki, a közúti járművezetéstől  kategóriára  korlátozva,  a segédmotorkerékpár vezetéstől tiltotta el 10 hónapra.

Cs.T  vádlottat Bujon igazoltatta a rendőrjárőr augusztus 4-én a kora esti órákban. A vádlott augusztus 3-án éjszaka nagyobb mennyiségű sört és pálinkát fogyasztott. Az elvégzett légalkoholvizsgálat Cs. T. vádlottnál közepes fokú ittasságot jelzett.  Cs. T. esetében a kiszabott pénzbüntetés összege 140.000 forint, a járművezetéstől eltiltás időtartama 1 év 4 hónap.

Az intézkedő rendőrök mindkét vádlott vezetői engedélyét még a helyszínen elvették. A. T. vádlott esetében az ítélet jogerőre emelkedett, míg Cs. T. ügyében az ügyész jelentett be fellebbezést járművezetéstől eltiltás hosszabb időtartamban való megállapítása végett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés