Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kótaji csoda: visszavitte a tolvaj a pénzt

| 2019. 09. 03. | 11:01:00
Bűnbánat. Ritkán látnak ilyet a Nyíregyházi Járási Ügyészségen.
A kótaji csoda: visszavitte a tolvaj a pénzt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lopás miatt indult bűnügyekben viszonylag gyakran előfordul, hogy a rendőrség megtalálja a lopott holmit, és azt visszaadja a sértetteknek. Annál ritkább viszont, hogy a tolvaj önként cselekedjen ugyanígy, de ezen kivételek közé tartozik az alábbi eset:

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint egy kótaji férfi augusztus 9-én a kora esti órákban megjelent a szintén kótaji ismerőse családi házánál, és a bejárati ajtó mellé felakasztott kulccsal bement a lakásba. Pénz után kutatott, és a konyhaszekrényben talált is egy pénztárcát, amiben 64 ezer forint volt. A férfi a pénztárcát magához vette, majd távozott a helyszínről. Csakhogy

miután megszámolta a pénzt, úgy érezte, hogy túl sok, ennyire nincs szüksége.

Így aztán abból 5 ezer forintot megtartott, a többit pedig visszavitte a sértett házához, és a bejárati ajtó előtt elhelyezte.

Az ügyészség lopás vétségével vádolta a férfit, aki egyébként már többször követett el kisebb lopásokat, legutóbb idén áprilisban. A tárgyaláson a vádlott beismerő vallomást tett, és a hiányzó 5 ezer forintot is visszaadta a sértettnek. Ilyen enyhítő körülmények mellett a bíróság úgy döntött, hogy nem szükséges a vádlottat börtönbe zárni, ezért hat hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását egy évre felfüggesztette.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés