Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy napra hagyjuk otthon az autót Nyíregyházán

| 2019. 09. 16. | 18:19:00
Egész délután remek programok várják az érdeklődőket.
Egy napra hagyjuk otthon az autót Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az országban is egyre több település csatlakozott az Európai Mobilitási Hét rendezvénysorozathoz, köztük Nyíregyháza is.

A városban szeptember 18-án rendezik meg az Autómentes Napot, melyet az idén 18. alkalommal szervez Nyíregyháza Önkormányzata, a Zöld Kerék Alapítvánnyal közösen.

A programok sora 14 órakor kezdődik két helyszínen: a Kossuth téren és a megújult Bujtosi Városligetben. Egészen 18 óráig válogathatunk a jobbnál jobb programok közül.

Lesz például tánc és triál bemutató, autós baleset szimuláció, kerékpár regisztráció vagy egészségügyi állapotfelmérés. De a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Őket csillámtetoválás, ugrálóvár és öko játékok is várják.

Idén szeptember 16. és 22. között immár 18. alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre népszerűbb Magyarországon, 2018-ban is több mint 260 település vett részt a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

[Beillesztett cikk: Sétára buzdítanak Fehérgyarmaton]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés