Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvos

| 2019. 09. 06. | 13:39:00
Az áldozat ikrei szeme láttára lőtt.
Előzetesben a nyíregyházi gyilkossággal gyanúsított román orvos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ügyészség kezdeményezte dr. S.D. gyanúsított letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróságon. A bíróság aszeptember 6-án zárt ülésen döntött az indítványról.

Az ügyészség több emberen elkövetett bűntettének kísérlete, és lőfegyverre visszaélés bűntettével gyanúsítja azt a férfit, aki 2016. augusztus 31.-én egy nyíregyházi családi háznál rálőtt egy házaspárra.

[Beillesztett cikk: Magyarországra szállították a Nyíregyházán gyilkoló román férfit]

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója szeptember 6-án egy hónap időtartamra – 2019. október 6.-ig - elrendelte dr. S.D. gyanúsított letartóztatását.


Az ügyészi indítvány szerint a román állampolgárságú gyanúsított 2016. augusztus 31-én megjelent egy nyíregyházi családi háznál, és a nála lévő, engedély nélkül tartott lőfegyverrel az ott lakó házaspárra lőtt. A lövések következtében a feleség a helyszínen meghalt, a férj pedig életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett el.


A gyanúsított ezt követően Romániába szökött, ahol európai elfogatóparancs alapján sikerült elfogni és a tegnapi napon visszaszállítani Magyarországra. A bíróság szerint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetőjével szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől ismét megszökne vagy elrejtőzne.
A bíróság végzése végleges.
 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés