Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz: az ellenzék plakátlopási ügybe keveredett Nyíregyházán

| 2019. 09. 18. | 17:08:00
Szilvási István szerint az ellenzék hangulatkeltésre szeretné ezt felhasználni.
Fidesz: az ellenzék plakátlopási ügybe keveredett Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Plakátlopási ügybe keveredett az ellenzék ­- ezzel kezdte szeptember 18-i sajtótájékoztatóját Szilvási István, a Fidesz nyíregyházi alelnöke, aki emlékeztetett arra, hogy két nappal ezelőtti, hétfői sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenféle engedély nélkül, törvénytelenül teleragasztották valakik a várost az ellenzéki polgármesterjelölt és képviselőjelöltek plakátjaival.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: az gondolta, kedd reggelre a felszólítása hatására tűntek el a plakátok. A szerdai sajtótájékoztatót azért tartotta fontosnak, mert közben különböző plakátlopási ügyek kezdtek terjedni a közösségi médiában, így az ellenzék plakátlopási ügybe keveredett.

[Beillesztett cikk: Eltűntek az ellenzéki plakátok Nyíregyházán? +FRISSÍTVE!]

Elmondta azt is: felhívta a hatósági osztályt a polgármesteri hivatalban, hogy tájékozódjon, jogosan voltak-e kint a plakátok.

Szilvási Istvánt a városházán arról tájékoztatták: a jogtulajdonos kérésére kötelesek biztosítani az ESMA jogait.

Ezt megelőzően az ESMA - mint a Fidesz városi alelnökével - telefonon már közölte, hogy mint jogtulajdonos senkinek nem ad ki olyan engedélyt, hogy politikai plakátokat ingyen helyezzen el, nem szeretné, ha „vadplakátolás” folyna a városban.

Véleménye szerint az ellenzék hangulatkeltésre szeretné felhasználni a plakátlopási ügyet.

Szilvási István szerint az ellenzék nem volt jogosult a plakátok kihelyezésére. A törvénytelenül elkövetett cselekmény következménye, hogy most próbálják a felelősséget másra hárítani. Ugyanezekre a helyekre más plakátok kerültek ki, a szövegben arra céloznak, hogy az előzőket ellopták.

Felhívta a figyelmet: aki ezeket a plakátokat kitette, vegye le, mindenki próbáljon meg a törvényeket betartva kampányolni. Ne menjenek bele a magukat mártírként beállító szerepkörbe, amiután ők sértették meg a rendet.

„Senki ne éljen törvénytelen eszközökkel. Az ellenzék keveri magát plakátlopási ügybe, ahelyett, hogy a saját kampányával foglalkozna, és valami értelmeset mondana” – tette hozzá végezetül Szilvási István.

A Szabolcsihír úgy tudja, a leszedett plakátokat a NYÍRVV gyűjtötte be, a tárolásért külön díjat kell majd fizetnie a hirdetmények elhelyezőjének.

Kérdéseinkkel, hogy volt-e engedélye a plakátolni a nyíregyházi ellenzéknek, illetve volt-e megállapodás, megkerestük az ESMÁ-t, és írásban kértünk választ az ellenzéktől is az üggyel kapcsolatban.

A Szabolcsihír úgy tudja, az ellenzék rendőrségi feljelentést tett az eltávolított plakátokkal kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés