Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hömpölygő tömeg Nyíregyháza főterén

| 2019. 09. 22. | 14:35:00
A Tirpák Fesztivál sokakat kicsalogatott a napra.
Hömpölygő tömeg Nyíregyháza főterén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rengetegen voltak kíváncsiak Nyíregyháza süteményére, így aztán már fél órával az osztás előtt kígyózott a sor a Kossuth téren a hely előtt, ahol fél 12-kor elkezdték kínálni a sütőtökkrémmel töltött, morzsás málét. Egyre nagyobb közönséget vonz a városan a Tirpák Fesztivál, amelyet idén szeptember 21-22-én rendeztek.

Kollonay László mestercukrász a kukorica- és búzaliszt keverékéből készült, habkönnyű piskótlapok közé egy sütőtökös krémet álmodott, melyben még a pirított tökkockák ízét is érezhette, aki a mennyei süteménybe harapott.

Mondani sem kell, hogy pillanatok alatt szétkapkodták az első körben kínált, ingyen osztott sütményt az emberek, és sokan nem is akarták elhinni, hogy van még bőven, várjanak türelmesen.

Idén is a Sipkay Barna  szakközépiskola diákjai készítették a süteményt (Fotó: Facebook)

Akinek pedig ennek ellenére sem jutott volna (de jutott, akár két szelet is), igaz, 300 forintos kóstolójegy ellenében, de egészen különleges grillezett, illetve bográcsban főtt ételeket fogyaszthattak. A testvérvárosokból is érkeztek csapatok, csakúgy, mint a fesztivál első napján, szombaton.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés