Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kokain helyett liszt: hatalmas átverés Tokajban

| 2019. 09. 09. | 09:39:00
F. László nagyot álmodott. Csak nem sokáig tartott.
Kokain helyett liszt: hatalmas átverés Tokajban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcvanmillió forintot csaltak ki egy tokaji férfitól, aki azt hitte, részese egy drogüzletnek és busás haszonra tehet szert, de kábítószer helyett csak lisztet kapott – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfő reggel az MTI-t.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszövetségben, üzletszerűen, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz F. László és társai ellen. A 36 éves férfi öt társával együtt júniusban és júliusban több mint százmillió forintot csalt ki egy tokaji férfitól, akinek négyszeres anyagi haszonnal kecsegtető kábítószer-kereskedelmi ügyletet ajánlott.

Június 8-án Budapesten 15 millió forintot vettek át tőle hatvanezer darab kábítószernek mondott "bogyó" beszerzésére. F. László bűntársaival el is játszatta a drogvásárlást, amelyet közben telefonon közvetített a sértettnek.

Június 26-án egy külföldről érkező 180 milliós drogszállítmány éjszakai átvételét színlelték. Az átadást a 37-es úthoz szervezték. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át, majd a közelben "megtalálták" az oda készített hat, egyenként egykilós, lefóliázott csomagot. A sértett előtt próbaadagot vettek a lisztből, és azt mondták, hogy az anyag százszázalékos tisztaságú kokain. Júliusban három alkalommal összesen 20 millió forintot csaltak ki a férfitól a kokainüzletből fennmaradó tartozásuk címén, így az állítólagos drogüzlettel 80 millió forinttal károsították meg őt.

Az ügyletek mögött nem volt tényleges kábítószermozgás, így kereskedelem sem valósult meg – áll a közleményben. F. László milliós fizetséget adott bűntársainak a közreműködésükért a csalással megszerzett pénzből.

A nyomozás megállapította, hogy F. László korábban már kicsalt 23 millió forintot a tokaji férfitól. Akkor saját (kitalált) tartozása miatt zálogba került autóinak kiváltására kérte a pénzt. A sértettől így összesen 103 millió forintot csalt ki a férfi.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés