Hirdetés

Megújul 23 utca Nyíregyházán

Szabolcsihír

2019.09.10. 16:40

Megújul 23 utca Nyíregyházán

Milliárdos keretből aszfaltoztak.

Hirdetés

Hirdetés

Önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat Nyíregyházán a NYÍRVV Nonprofit Kft. összesen közel 7 kilométer hosszban: Pihenő, Tenisz, Teke, Tagló, Aranykalász sor, Kengyel, Angyal, Kalapos, Kőműves, Nád, Naspolya köz, Rezeda köz, Jázmin köz, Simonyi – Varsó, Babér – Napsugár, Borostyán, Kulcsár, Mályva, Moha, Gálya, Meggyfa – Gálya összekötő, Füredi utcán.

Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, melyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, a burkolt utak komfortosabb életkörülményeket és közlekedést biztosítanak az itt élők számára.

Már elkészült a Pihenő-Tenisz-Teke-Tagló u., a Rezeda köz, a Naspolya köz, a Kalapos u., a Kőműves u., a Nád u., a Babér-Napsugár u., a Borostyán u., a Kengyel utcán és az Aranykalász soron az aszfaltburkolat kiépítése. A beruházás összesen nettó 900 millió forintba kerül, és önkormányzati forrásból valósul meg.

Az idei útépítésekkel Nyíregyháza területén 289 km-re nő a szilárd burkolatú utak hossza, mely a 2013-ban megkezdett koncepció elindításakor 240 km volt.

Az Aranykalász soron a korábbi földút helyén 465 méteres szakaszon épült ki a hiányzó új aszfaltút. A munkálatok során megtörtént az útalap építés, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezése, szegélyek építése, a csapadékvíz. elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítése és az aszfaltozás, melynek során közel 240 tonna aszfaltot használtak fel. A beruházás költsége ezen a helyszínen nettó 69 millió forint volt. Útjavítás 2019-ben is folytatódott a meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával történő nagy felületű útjavítás, melynek során 26 utcában, 20.400 négyzetméteren állította helyre a NYÍRVV Nonprofit Kft. a meglévő aszfaltutakat. A helyreállítási munkákra idén több mint nettó 120 millió forintot fordítottak. A programban szereplő kátyúzandó útszakaszokat részben lakossági bejelentések, részben a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársainak ellenőrzései alapján állították össze.

Nyíregyházaútépítés

Szóljon hozzá!

Hirdetés