Négyezer szelet süteményt sütnek Nyíregyházán
Az idén is lesz Város süteménye a Tirpák Fesztiválin, amit bárki megkóstolhat szeptember 22-én 11 órától Nyíregyháza főterén. A 4 000 szeletes sütőtökös málé elkészítéséhez (a hagyományokhoz híven), idén is a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumát kérték fel.
A tökös málé sütemény felidézi a tirpák étkezési hagyományokat, ugyanakkor idényjellegű és jól követi a modern gasztronómia vonalát. A tetemes mennyiségű édesség többek között 240 kiló sütőtökből, 16 kiló tökmagból készül. A finomságot modern gasztronómiai elemekkel készítik. A kukoricaliszt és búzaliszt keverékéből készülő tésztát olyan sütőtökkrémmel töltik meg, amit pirított tökkockákkal tesznek izgalmasabbá. A tök chutney-val töltött málé tetejét pedig pirított tökma morzsával hintik meg.
Ezzel a süteménnyel a Sipkay cukrászai ismét egy izgalmas, idényjellegű és hagyományőrző finomsággal mutatkoznak be.