Hirdetés

Nem kell börtönbe vonulnia a forró vízbe esett dombrádi gyermek anyjának

szabolcsihir.hu

2019.09.10. 15:45

Nem kell börtönbe vonulnia a forró vízbe esett dombrádi gyermek anyjának
A kép illusztráció.

Gondatlansággal vádolták.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék szeptember 10-én gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte D. M. vádlottat, valamint előzetesen mentesítette az elítéléshez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

A tényállás szerint a vádlott élettársával, öt kiskorú gyermekével és édesanyjával élt együtt szegényes körülmények között egy komfort nélküli családi házban. 2018. július 13-án délelőtt a legkisebb gyermeke fürdetéséhez vizet forralt a rezsón, és azt egy műanyag lavórban a szoba padlójára tette annak ellenére, hogy tudta, a szomszéd szobában lévő 2 éves gyermekére senki nem felügyel. A gyermek – anélkül, hogy anyja észrevette volna – bement a szobába, beleült a forró vízzel telt lavórba. Olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy életveszélyes állapotba került, mentőhelikopterrel kórházba szállították.

A vádlott a tárgyaláson beismerő vallomást tett, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, melyet a bíróság elfogadott, ezért lehetőség nyílt ítélethozatalra már az első tárgyaláson. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.
Dombrádgondatlanság

Szóljon hozzá!

Hirdetés