Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán is képzi néptáncosait a Magyar Táncművészeti Egyetem

| 2019. 09. 06. | 19:02:00
Kilenc táncos kezdi meg városunkban tanulmányait.
Nyíregyházán is képzi néptáncosait a Magyar Táncművészeti Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Negyvenöt erdélyi hivatásos néptáncos képzését kezdi meg a Magyar Táncművészeti Egyetem marosvásárhelyi, illetve nyíregyházi kihelyezett tagozatain.

A Marosvásárhelyen induló hároméves alapképzésre a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai, székelyudvarhelyi és marosvásárhelyi hivatásos néptáncegyüttesek 36 felsőfokú végzettséggel nem rendelkező tagja, a nyíregyházi képzésre a nagyváradi hivatásos néptáncegyüttes kilenc tagja iratkozott be.

Az erdélyi hivatásos néptáncosok a számukra szervezett egyszeri képzés végén a táncos és próbavezető alapszak néptánc szakirányának a képesítését szerezhetik meg. Ezzel a diplomával Romániában felsőfokú végzettségű besorolásba kerülnek, és a jelenleginél lényegesen kedvezőbb javadalmazásban részesülhetnek.

Az alapképzés után arra is lehetőségük nyílik, hogy mesterképzésre jelentkezzenek, és az ott szerzett diplomával néptáncot oktassanak.

A marosvásárhelyi kihelyezett képzés elindítása szakmailag megalapozza az erdélyi néptáncos világot. A képzés által megszerezhető diploma biztonságot is ad az erdélyi hivatásos néptáncosoknak. Megteremti ugyanis annak az alapját, hogy a táncos karrier után szakképzett pedagógusként, táncoktatóként folytassák hivatásukat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés