Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán is különleges éjszakának lehetünk részesei

| 2019. 09. 18. | 07:26:00
Az Oscarral kezdődik a Színházak Éjszakája.
Nyíregyházán is különleges éjszakának lehetünk részesei
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Budapestről indult, évek óta egyre nagyobb érdeklődés övezte hagyomány a Színházak Éjszakája. Egy őszi éjszaka megnyitni a színházakat, és engedni, hogy máskor a nézőtérről figyelő közönség ne csak vezetett túrákon, hanem interaktív, játékos módon kukkanthasson be egy ilyen intézmény működésébe.

Ebben az évben szeptember 21-én lesz ez az éjjel, a programsorozat Nyíregyházán is izgalmas látnivalókat kínál.

A Móricz Zsigmond Színház 19 órától, a Színházak Éjszakáján az Oscart játssza nagyszínpadán.

Már az előadás alatt, 20 órától várják az érdeklődőket, akik a Művészbejáró felől, a nézőtéri előcsarnokban gyülekezhetnek. Innen 20.30 órától indul a színházi kulisszajárás első turnusa. Természetesen semmiről nem maradnak le az Oscar nézői sem: az előadás után, 21.00 órától ismét végig járhatják a színházat a jelentkezők, a színészek vezetésével.

Az Oscar című előadást követően a társulat művészei, többek között Kuthy Patrícia, Illyés Ákos, Horváth László Attila, Gulácsi Tamás, Kosik Anita, Kónya Merlin Renáta, Tóth Károly, Tóth Zolka, Gyuris Tibor közreműködésével a nagyszínpadon egy zenés előadás, a Krúdy Kamarában pedig egy prózai műfajú darab interaktív próbafolyamatát mutatják be az érdeklődőknek, akik ily módon maguk is részt vehetnek egy előadás születésében.

Eközben a színház büféjében a színművészekkel közös fotókészítés, gyorsöltözési játék várja folyamatosan az érdeklődőket.

A felkészülés befejezésével a nagyszínpadon a zenei és a prózai produkció is bemutatkozik, a színészek és az eseményre regisztrált többi néző előtt. Az estét a színészbüfében színházi dallamok kíséretében evés-ivás, anekdotázás zárja.

A program az országos hagyománnyal összhangban későn este lesz, ezért gyerekeknek ezúttal sem javasolják a részvételt. Ajánlják viszont mindenkinek, akit érdekel a színi pálya, vagy egyszerűen nézőként kelti fel a kíváncsiságát az efféle munka, és ez a varázslatos hely.

Mivel a programok korlátozott számú jelentkezőt tudnak csak fogadni, ezért előzetes bejelentkezés szükséges.

Az űrlap kitöltésére lehetőség van a színház weboldalán, a moriczszinhaz.hu oldalon, vagy ide kattintva.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés