Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán is megünneplik az időseket

| 2019. 09. 30. | 19:58:00
Október 1-je az idősek napja.
Nyíregyházán is megünneplik az időseket
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 1-je az Idősek Világnapja, ezen a napon rendezvényekkel, programsorozatokkal tisztelegnek a szépkorúak előtt országszerte.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a világnaphoz kapcsolódva szeretné még inkább ráirányítani a figyelmet a 60 év feletti korosztály sérülékenységére, kiszolgáltatottságára, áldozattá válásának fokozott kockázatára.

Nem csak ezen a napon, hanem egész évben igyekeznek jelen lenni idős klubokban, kistelepüléseken, bokortanyás térségekben, ahol a prevenciós programokon tájékoztatják az időskorúakat az őket leggyakrabban érintő veszélyhelyzetekről, bűncselekményekről, és azok megelőzési lehetőségeiről.

A biztonságuk mellett Nyíregyháza gondoskodik a szabadidejük minőségi eltöltéséről is.

A Mozdulj Nyíregyháza! részeként például Senior táncház, Senior örömtánc vagy Senior torna várja őket. Szellemi frissességükről az Idősek akadémiája gondoskodik. A napokban ingyenes állatparki sétán is részt vehettek, valamint kaptak ingyenes fürdőbelépőt is már idén.

Az Idősek Világnapja alkalmából, október 1-jén 16 órától a Continentál Arénában Pitti Katalin operaénekes műsorával várnak szeretettel minden szépkorú városlakót.

Október 2-án Butykatelepen és Rozsrétszőlőn, míg október 3-án Felsősimán és Mandabokorban is lesznek programok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés