Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Örülhetnek a nyíregyházi gyerekek

| 2019. 09. 30. | 18:37:00
Most már bevehetik az Őrbástya Játékvárat.
Örülhetnek a nyíregyházi gyerekek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták Nyíregyháza 98. játszóterét szeptember 30-án, délután a Bocskai út és a nagykörút csatlakozásánál található társasházi lakóövezetben.

Adorján Gusztáv, a városrész önkormányzati képviselője az ünnepélyes átadáson elmondta, ismét örömteli pillanatnak lehetünk részesei. A belváros ezen részén számos kisgyermekes család él, így szükség volt egy olyan modern és biztonságos közösségi térre, ahol a gyerekek önfeledten játszhatnak.

Meg sem állunk a 100. játszótérig - tette hozzá.

A játszótéri fejlesztéseknek, beruházásoknak köszönhetően a városban élő gyermekek és szüleik számára komfortosabb és jobb körülményeket tudnak biztosítani a szabadidő eltöltéséhez.

Nagyon fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek az egészséges élet, a mozgás fontosságával. Ehhez kezdésnek jó alap lehet a rendszeres játszótéri mozgás is, hiszen a gyermek a szabad levegőn szinte észre sem veszi, hogy a játék által kialakul benne egyfajta szeretet a mozgás iránt. Így jó eséllyel indul az egészséges felnőtt élet felé, melynek - remélhetően - fontos részét képezi majd a rendszeres testmozgás.

A hinta és a kombinált játszóvár építése mellett 3 db padot is kihelyeztek, és a játszótéri faültetési program keretében 13 db fát is elültetettek. A területre juhar és szilfák kerültek, amelyek jól alkalmazkodnak a városi klímához.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés