Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új óvoda nyílt Nyírbátorban

| 2019. 09. 16. | 10:19:00
A szülők több lehetőség közül választhatnak.
Új óvoda nyílt Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új óvodát nyitottak Nyírbátorban. A Báthory Anna Református Általános Iskola óvodával bővült, az ünnepélyes átadót szeptember 14-én tartották a református templomban.

Kívülről is megszépült és belülről is megújult a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola. Az intézmény új köznevelési tagintézménnyel bővült. Olyan oktatási-nevelési bázissá fejlődött, amely 3 éves kortól a 14 éves korosztályig hitben és nevelésben értékadó, biztos tudást ad a diákjainak.

Magyarország kormánya 30 milliárd forint állami támogatásban részesítette a Magyarországi Református Egyházat 2017 év végén. A nyírbátori református iskola is ennek a támogatásnak köszönhetően bővült az új óvodával.

„Olyan közösséget szeretnénk itt formálni, ahol a fejlődésben lévő gyermekek már kiskoruktól a tudás mellett élményeket, tapasztalatokat gyűjthetnek. Ahol fontos a gyermek-szülő és intézmény közötti kötődés, hiszen a legféltettebb kincsünknek, a gyermekeinknek együtt adhatjuk meg azt a lelki biztonságot, amellyel az élet bármely területén megállhatják majd a helyüket. Nagyon fontos szerepe van itt az értelmi-érzelmi intelligencia fejlesztésének, a tapasztalatok élményszerű átadásának”

- mondta el Sivadóné Cselenyák Dóra, az intézmény vezetője. 

A város képviselő-tesülete tavaly döntött úgy, hogy az önkormányzati épületet eladja a református egyháznak, ezzel teret biztosítva annak, hogy szélesebb választéka legyen a szülőknek az óvoda választásakor.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés