Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb milliárdos beruházás alapkövét tették le Nyíregyházán

| 2019. 09. 09. | 18:07:00
Épül az Atlétikai Centrum.
Újabb milliárdos beruházás alapkövét tették le Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 9-én Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Medvigy Mihály, a BMSK vezérigazgatója, valamint a kivitelező képviseletében Hársfalvi Gergely ügyvezető ünnepélyesen elhelyezték a Modern Városok Program keretében megépülő Nyíregyházi Atlétikai Centrum alapkövét.

A közel 7 milliárdos beruházás által egy olyan korszerű, európai szintű sportlétesítmény jön létre Nyíregyházán, amely egyrészt biztosítja a város atlétáinak modern körülmények közötti felkészülését, másrészt hozzájárul a városlakók kulturált sportolási lehetőségeihez.

A városban így közép-európai szinten is egyedülálló sportkomplexum épül, amely hazai és nemzetközi versenyek rendezése mellett a magyar és a külföldi atléták edzőtáboroztatási helyszínéül is szolgál majd.

A közel 12 ezer négyzetméter nettó alapterületen megvalósuló Atlétika Centrumban kialakításra kerül egy 8 sávos, rekortán borítású, a topatlétikai sportokra is alkalmas, szabadtéri atlétikai pálya versenyvilágítással, egy 570 fős fedett lelátóval.

A szabadtéri sportpálya körül egy 1,8 méter széles, 2 sávos, több mint 500 méteres futókör világítással, mely a szabadidős sportolás lehetőségét biztosítja.

A dobóatléták számára készül egy 60x100 méteres szabadtéri, élőfüves atlétikai edzőpálya, térvilágítással, amely az esti edzéslehetőséget is biztosítja. Lesz egy fedett atlétikacsarnok, 6 sávos 200 méteres és egy 8 sávos 60 méteres futópályával, a magas-, távol- és rúdugrás pályafelületeivel, egy 600 fős lelátóval, versenyirodával, célfotó helyiséggel, stúdióval, hangosító helyiséggel, sajtóhelyekkel, VIP területtel, TV-rádió közvetítő helyekkel, kameraállásokkal, valamint sajtótájékoztató lebonyolítására alkalmas rendezvényteremmel.

Építenek az edzések és versenyek lebonyolítására alkalmas edzőtermeket a vívás, a tollaslabda és a cselgáncs sportágak számára, fedett dobópályát, de lesznek erősítő, kondicionáló helyiségek, öltözők, szertárak.

Létrehoznak orvosi és rehabilitációs részt, orvosi pszichológiai-, fizioterápiás szobával, 2 fős gyúrószobával, jégkabin helyiséggel, szaunával, zuhanyzóval és pihenőterülettel, továbbá dopping-kontroll helyiségekkel.

Épül egy 48 fős sportszálló is, csapatértekezletek tartására alkalmas helyiséggel, videóelemző szobával, teakonyhával és közösségi térrel, valamint lesz egy hozzá kapcsolódó, de külön is használható étteremi-konyha rész is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés