Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vár épült a nyíregyházi Robinson-dombon

| 2019. 09. 16. | 20:20:00
A zöldfelületet is rendbe tették.
Vár épült a nyíregyházi Robinson-dombon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyháza 3 közösségi színterének infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében – önkormányzati forrással kiegészítve – valósult meg a jósavárosi Robinson-domb rekonstrukciója. Az elmúlt években a dombon pihenőparkot, kondiparkot, játszóteret alakítottak ki, de az idő múlásával és a nagyfokú használat miatt a felújítás, a terep újbóli rendezése, átépítése vált szükségessé – olvasható az önkormányzat közleményében. A játszótéren a fa játszóvár szerkezeti elemei elöregedtek, felújítása már nem lett volna gazdaságos, ezért a beruházás során a meglévő kéttornyú mászóvár elbontásra került és helyébe egy új, korszerű, sokfunkciós négytornyú mászóvár épült, új eséscsillapító gumilap burkolat fektetésével.

A négytornyos játszóvár része két magas és két alacsony torony, lengőhíd, lengőgerenda híd, műanyag alagút, egyenes átjáró, függeszkedő létra, két mászóháló, két mászó fal, hullámos csúszda és egy tűzoltó csúszda is.

A vár mellett húzódó szánkópálya oldalfal rézsűjére egy óriás ikercsúszda épült. A csúszda 140 centiméter széles és 13 méter hosszú, melynek induló magassága 4 méter. A beruházás során a játszótér zöldfelületének helyreállítása is megtörtént. A NYÍRVV Nonprofit Kft. beruházásában megvalósult a Robinson-domb déli lépcsősorának és a szánkópályának a rekonstrukciója. A beruházás célja az volt, hogy a népszerű közösségi tér még inkább hozzájáruljon a szabadidő kellemes eltöltéséhez, közösségi -, egészségmegőrző programok szervezéséhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés