Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár félmillióan is utazhatnak vonattal az ünnep idején

| 2019. 10. 29. | 19:24:00
Változik a menetrend.
Akár félmillióan is utazhatnak vonattal az ünnep idején
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kegyeleti ünnepekhez igazodik a vonatközlekedés rendje.

Október 31-én a pénteki, november 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A hosszú hétvége előtt a MÁV azt javasolja, hogy néhány nappal az ünnep előtt, előre vegyék meg az utasok a menetjegyeket.

Ilyenkor rengetegen mennek a temetőkbe vagy látogatnak el a rokonaikhoz, ezért csúcsforgalom várható a pályaudvarokon, és néhány nap alatt akár félmillióan is útra kelhetnek a vonatokkal. Sokan utazhatnak már csütörtökön is, de legtöbben vasárnap szállnak majd vonatra, mert aznap ér véget az őszi szünet.

A tavalyi négynapos ünnep utolsó napján – részben az őszi szünet vége miatt – megduplázódott az utasforgalom egy átlagos vasárnaphoz képest.

A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok. A vasúttársaság az IC vonatokhoz a helyfoglalások figyelembevételével – a lehetőségekhez mérten – plusz kocsikat kapcsol. Az InterCity vonatokon kívül a gyors-, sebes-, illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés