Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták a csengeri sportparkot

| 2019. 10. 05. | 17:56:00
Strand, fedett uszoda és ifjúsági diákszálló is épült az utóbbi időszakban.
Átadták a csengeri sportparkot
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sportparkot és rekortán futópályát adott át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár október 5-én Csengerben.

Az államtitkár az ünnepségen elmondta, a kormánynak szándékában áll a sportfejlesztéseket biztosítani a települések számára, de ez csak akkor lehetséges, ha az adott település lakói és vezetői partnerek ebben. Szabó Tünde kitért rá, hogy Csenger számos kiváló atlétát adott az országnak, akik példaképekké váltak szűkebb közösségükben is. Nagyon fontos támogatni az élsportot és az utánpótlás-nevelést, de ugyanilyen fontos a szabadidősport segítése is – tette hozzá.

Forján Zsolt (Fidesz-KDNP), a magyar-román határ melletti kisváros polgármestere elmondta, az elmúlt években Csengerben számos sportberuházás valósult meg, megnyílt a strand, a tanuszoda-program keretében az országban elsőként épült meg a fedett uszoda, ifjúsági diákszállót hoztak létre, a Belügyminisztérium támogatásával az egykori úttörő sporttelepen új műfüves labdarúgó-pálya, taós forrásból pedig sportöltöző is épült.

A kormány további 225 millió forint értékű támogatása segítségével egy újabb füves pálya és a környezetében lévő parkolók mellett kialakították az új, 200 méter hosszú rekortán futópályát és a szabadtéri kondiparkot – ismertette a városvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés