Hirdetés

Beismerte a vesztegetést az Országos Roma Önkormányzat elnöke

| 2019. 10. 16. | 16:59:00
Nyíregyházán tartottak előkészítő ülést.
Beismerte a vesztegetést az Országos Roma Önkormányzat elnöke
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A vádirat szerint az Országos Roma Önkormányzat a 2018-as országgyűlési választásokat megelőzően az állami költségvetésből 81 millió forint kampánycélú támogatást kapott. Balogh János vádlott 2018. március 24-én egy szabolcsi településen találkozott egy férfival, aki egy rendezvényszervezéssel foglalkozó kft. részére végez munkát. A vádlott arról érdeklődött, hogy a cég az Országos Roma Önkormányzat részére megszervezne-e egy rendezvényt, melynek költségéről számlát kellene kiállítani. Amikor a férfi érdeklődött a rendezvény időpontjáról, az elnök közölte, azt nem tartják meg.

A vádlott és a férfi négy nappal később ismét találkoztak, Balogh arra kérte, a cég állítson ki egy 3,5 millió forint összegű számlát az Országos Roma Önkormányzat, mint megrendelő részére egy ténylegesen meg nem tartott eseményről.

A vádlott a férfinek azt mondta, a számlán feltüntetett összeget az önkormányzat átutalná a kft-nek, melyből ő megtarthat 600 ezer forintot, a többi pénzt pedig vissza kell adni neki. A férfi a vádlott ajánlatát nem fogadta el, beszélgetésükről hangfelvételt készített. A vádlott az október 16-i előkészítő ülésen beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, azt a bíróság elfogadta.

[Beillesztett cikk: Vesztegetni akart a roma vezető Ibrányban?]

Hirdetés