Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Berúgtak, majd raboltak egy szabolcsi csárdából

| 2019. 10. 01. | 18:56:00
Egy hónapig rács mögött marad a trió Nyíregyházán.
Berúgtak, majd raboltak egy szabolcsi csárdából
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. szeptember 30-án egy hónapra elrendelte I. rendű V. Zs., II. rendű ifjabb V. Zs., és III. rendű L. G. gyanúsítottak letartóztatását.

Az ügyészi indítvány szerint a gyanúsítottak szeptember 26-án éjfél körül megjelentek egy Szabolcs megyei csárdában, ahol italoztak. Miután a fogyasztást kifizették, I. rendű V. Zs. elvitelre is kért italokat. A pultos a kérésnek eleget téve mintegy 80.000 forint értékben pakolt be több táskába pálinkákat, csokikat, azokat a II. rendű ifjabb V. Zs. vitte ki a csárdából. 

Amikor I. rendű gyanúsított egyedül maradt a sértettel, közölte vele, hogy ő nem fizet, a sofőr majd visszajön, és rendezi a számlát.

Ebbe a pultos nem egyezett bele, követelte a férfitól, hogy azonnal fizessen, ennek az I.r. gyanúsított azonba nem tett eleget, távozott a csárdából. A sértett a férfi után ment, és továbbra is követelte a számla kifizetését, mire a gyanúsított megöléssel fenyegette őt. A csárda előtt a pultos ki akarta venni az autóból az egyik szatyrot, amiben a ki nem fizetett termékek voltak, ám ezt az  I. rendű gyanúsított nem hagyta. Dulakodni kezdtek, és a földre estek. Ekkor a II. rendű ifj. V.Zs. fejbe rúgta a sértettet.

Az eset után a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről, a cselekményükkel 80.000 forint kárt okoztak.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására.

A bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóság elől, vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás további menetét.

A bíróság végzése nem végleges, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés