Hirdetés

Besétált a joghézag a dombrádi képviselő-testületbe

| 2019. 10. 15. | 16:11:00
Új polgármestert is választottak.
Besétált a joghézag a dombrádi képviselő-testületbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fölényes győzelmet aratott Dombrádon Harsányi László (független), három jelölt közül őt választották polgármesternek a településen, ahol a joosultak közel 68 százaléka járult az urnákhoz. A Harsányi László szavazatok 68,92 százalékát szerezte meg, míg a korábbi polgármester, Kozmáné Kasza Veronika (Fidesz-KDNP) 27,49, Csákvári Attila (független) 3,58 százalékot kapott.

Dombrádról korábban már írtunk. A testületben egy éve ugyanis mergüresedett egy képviselői hely, amelyet betölthettek volna, ha felkérik a sorban következő, legtöbb szavazatot kapott jelöltet, Csáki Istvánnét, aki akkor még szintén Fidesz színekben indult. A korábbi polgármester azonban úgy döntött, nem egészíti ki teljes létszámra a testületet, miután tájékozódott arról, hogy így is törvényes a működés. 

Van a törvényben ugyanis egy joghézag, nem határozták meg, mennyi időn belül kell pótolni a megüresedett képviselői helyet.

Habár képviselő-testületi üléseken többször felvetődött az ő mandátumának sorsa, végül abban maradtak, hogy Csákiné "joghézag".

[Beillesztett cikk: A dombrádi nő, akit joghézagnak hívnak]

Ezután kezdték el az utcán is joghézagnak nevezni Csáki Istvánnét. A korábbi cikkünkben megszólaló Csáki Istvánné jelezte, indul az október 13-i választáson a képviselői helyért, függetlenként. A dombrádiak pedig be is szavazták a testületbe. A legtöbb voksot itt is Harsányi László kapta, aki képviselőnek is jelöltette magát. Utána a legtöbb szavazatot Olajos András kapta, őt követte sorrendben Spekker András, Csáki Istvánné, Gombos Csaba, Vincze Menyhért és Csáki Menyhért.

Bekerült tehát a testületbe a "joghézag is", saját jogon. 

Hirdetés