Hirdetés

Felépült ugyan, de maradandó sérüléseket szerzett a román orvos orosi áldozata

| 2019. 10. 16. | 18:48:00
Beszédhibás és a bal karját nem tudja felemelni.
Felépült ugyan, de maradandó sérüléseket szerzett a román orvos orosi áldozata
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A román orvos három évvel ezelőtt gyilkolta meg a családanyát Nyíregyházán. A nő férjét is fejbe lőtte, de ő túlélte a támadást, ám az apa soha nem fog teljesen felépülni a sérüléseiből - írja az origo.hu a Ripost információira hivatkozva.

A fejbe lőtt férfinak nem elég, hogy fel kell dolgoznia felesége halálát, és hogy a gyerekeiknek végig kellett nézniük, hogy mindkettejüket fejbe lövi a román orvos, még maradandó sérüléseivel is meg kell küzdenie.

A férfi ügyvédje a Ripostnak azt mondta, most az orvosszakértői véleményre várnak.

Ügyfelem jelentős sérüléseket szenvedett: a jobb füle fölötti részt plasztikázni kellett, agysérülése miatt pedig beszédhibás. A támadás után lebénult a fél oldala, a rehabilitáció annyira sikerült, hogy most már „csak" a bal karját nem tudja felemelni. Egész életében küzdeni fog ezekkel az egészségügyi problémákkal. Nem kizárt, hogy a büntetőeljárás befejezése után kártérítési igényt jelentünk be – mondta Helmeczy László.

Miután az orvost kiadták Magyarországnak, az ügyvédje azt nyilatkozta, hogy vallomást fog tenni, de a lap információi szerint ez még nem történt meg.

Eközben a védője szerint a gyilkos magába szállt a börtönben. Mélyen megbánta, amit tett, és nagyon szenved amiatt, hogy megölte azt az asszonyt. Régóta gondolkodik azon, hogyan tudná kárpótolni a túlélő férjet és a családot a szenvedéseikért. Ahogy módjában áll, ezt fogja tenni– mondta Dicső Gábor.

A férfinak más ügyek miatt le kellett ülnie a büntetését Romániában, ezért tudták csak később kiadni Magyarországnak. A férfi 3 év alatt 14 pert indított a román börtönök ellen. A rossz tartási körülményekre panaszkodott, eközben többször összeveszett az őrökkel és a rabtársaival is, ám a magyar börtönökben jól érzi magát.

[Beillesztett cikk: Perelte a román börtönöket az orosi gyilkos]

A férfi régóta Magyarországon dolgozott orvosként, amikor 2016. augusztus 31-én bement egy nyíregyházi családi házba és rálőtt az ott élő nőre és a férjére.

Az asszony a helyszínen meghalt, a férfi túlélte a támadást. Sajtóinformációk szerint mindkettőjüket közelről lőtte fejbe. A gyilkosságot végignézték a pár gyerekei is.

A lövöldözés után az egyik szomszéd ment be a házba, mert meghallotta a gyerekek sírását. A gyilkosság után a férfi az autójával Romániába menekült, ahol végül a helyi hatóságok elfogták. Úgy tervezte, hogy végez magával, és szerette volna, ha román földbe temetik el. A gyilkost a román hatóságok szeptember elején adták ki Magyarországnak.

Hirdetés