Hirdetés

Ilyen lett Nyíregyháza első négycsillagos szállodája

Szabolcsihír

2019.10.07. 16:40

Ilyen lett Nyíregyháza első négycsillagos szállodája
Fotók: Szabolcsihír/Székely Andrea

A város átadta az üzemeltetőnek az épületet.

Hirdetés

Hirdetés

123 szoba, wellness-részleg, teraszok, étterem, konferenciaterem - és 86 új munkahely - ez Nyíregyháza legkomplexebb szolgáltatásokat nyújtó, s eleddig egyetlen négycsillagos szállodája, a Hunguest Hotel Sóstó, amely október 25-étől már vendégeket is fogad.

A létesítményt október 7-én adta át üzemeltetésre Nyíregyháza polgármestere a  tender nyertesének, a Hunguest Hotelsnek.

Kovács Ferenc történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, mely új dimenzióba helyezi Nyíregyházát. Mostantól a konferenciaturizmus is megjelenik a város palettáján, hiszen a szállodában 200 fős koncferenciaterem is található.

Nyíregyháza polgármestere szólt arról, hogy fokozatos építkezéssel jutott el idáig a város. Előbb 2011-ben - mint ffogalmazott - az elhibázott fürdőfejlesztést terelték jó irányba, majd következett a gyógyvízzé minősítés, ezután lett az ország 16. gyógyhelye a város. A víztorony, a Fürdőház rendbe tétele, az állatpark folyamatos fejlesztései után következett a szálloda. Nyíregyháza iránt ugyanis megnövekedett az érdeklődés, ésf őszezonban kevésnek bizonyult a szállodai kapacitás.

A hotel a Sóstó Fejlesztési Program részeként, a Modern Városok Program keretében valósult meg. A beruházás összértéke 4 milliárd forint, ebből 3,1 milliárd kormányzati támogatás, melyhez a város 900 millió forint saját forrást biztosított, hitelből. A kivitelezés 2017-ben kezdődött.

Az üzemeltetésre kiírt koncessziós pályázatot a Hunguest Hotels nyerte. Összesen 86 munkahelyet teremtett a szálloda, 76 embert már fel is vettek. Már fogadnak foglalásokat, egyelőre a szállodalánc oldalán hirdetik, de ott 11 ezer törzsvendéget érnek el csak hazánkban.

Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója elmondta: övék a legnagyobb vidéki jelenléttel rendelkező szállodalánca, de ebben a megyében még nem volt szállodájuk. 

A Hotel Sóstó lesz az egyetlen olyan nyíregyházi szálloda, melynek szobaára tartalmazza a fürdőbelépésio jogosultságot is. Az Aquarius élményfürdőben22 medence várja a vendégeket. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyögyfürdők Zrt. vezérigazgatója köszöntét fejezte ki a kivitelezőknek, akikkel - mint viccesen fogalmazott - még mindig beszélő viszonyban vannak, ami nagy szó egy ekkora beruházás után.

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés