Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Heroikus küzdelmet vívott Békéscsabán a NYÍKSE

| 2019. 10. 21. | 14:30:00
A nyíregyházi fiúk első idegenbeli mérkőzésüket rögtön az NB I-be kerülésért küzdő csapattal játszották.
Heroikus küzdelmet vívott Békéscsabán a NYÍKSE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Október 18-án, pénteken este a NYÍKSE első idegenbeli mérkőzését játszotta a férfi kosárlabda NBII keleti csoportjában. Sajnos, rögtön annak a Békéscsabának az otthonába utaztak a mieink, akik idén a feljutást tervezik. Ráadásul a körülmények sem a nyíregyháziakat segítették: két fiatal sem tudott indulni a csapattal betegség miatt, illetve a légiós Befahy Gauthier E. külföldről nem ért haza időben, így nem lehetett a keret tagja.

A NYÍKSE tehát 9 játékossal kezdett melegíteni abban a békéscsabai, iskolai tornateremben, amely nem igazán alkalmas egy 150 fős szurkoló közönség befogadására. A vendégek kispadja előtt például folyamatosan járkáltak a nézők, a palánk alatt pedig rendszeresen a közönség közé estek a játékosok.  

Már az első negyedben is fej-fej mellett haladtak a csapatok. Oláh Z. kitűnően irányított a vendégeknél, Kósa T. és Asztalos I. pedig szorgosan segédkezve szerezte a pontokat. Az egész csapat kitűnően védekezett és mindenki igyekezett a támadásoknál is egy-két pontot hozzátenni. A második negyedben ez meg is hozta az eredményét, hiszen annak közepére már 6 ponttal vezetett a NYÍKSE. Igaz, 1 perc alatt visszazárkózott a hazai csapat, de akkor Földesi és Oláh triplájával és egy újabb Oláh duplával máris 10 pont lett a különbség a mieinknek. A mérkőzés fordulatosságát és kiélezettségét bizonyítja, hogy ekkor újabb 1-2 perc alatt zárkózott vissza az ellenfél. Így 1 pontos előnnyel mehettek pihenni a nyíregyházi fiúk.

A  második félidő elején mintha az öltözőben maradt volna Kovács Tibor csapata, és velük együtt a játékvezetők is. Hirtelen csak a nyíregyháziak kaptak személyi hibát az amúgy is durva mérkőzésen. A védekezés is akadozott, és a támadásokban is hibázott a csapat. Így fordított a hazai csapat, de a 3. negyed utolsó 4 percére felpörgött a nyíregyházi gárda és egy huszáros 2-11-es rohammal  a negyed végére már 3 ponttal vezetett. 

Úgy tűnt, bármennyire is megerősödtek a hazaiak, bármilyen keményen szurkol is nekik a közönség, és bármennyire is nekik kedveztek a játékvezetői ítéletek, a NYÍKSE legények megrázzák magukat, és talpra állnak. 

A küzdelemben elfáradtak és sérültek a vendégek és ezt súlyosbította a faultprobléma.(Kósa T.-nak már első félidőben 4 volt). Így a negyedik negyedet az ellenfél kezdte úgy ahogy a mieink befejezték az előzőt. Át is vették néhány ponttal az előnyt, de utána megint jött a “feltámadás” és úgy tűnt, hogy 2 perccel a vége előtt  a NYÍKSE behúzza ezt a mérkőzést, hiszen már 7 ponttal vezetett a csapat.

Ekkor viszont minden összeomlott. Kósa T kipontozódott, a játékvezető tévesen ítélt technikai hibát Kovács Tibornak, majd visszavonta azt. Ekkor a padon lévő Kósa T. megjegyzést tett a jétékvezetői munkára. Nem durván, de ez elég is volt egy újabb technikaira. Aztán egy lassú labdaáthozatalból elvett támadás végén egy duplát kapott a NYÍKSE, majd a szűkös teremben egy kilépés miatt elvett labdából három pontost dobtak a hazaiak. Egy kimaradt támadást követően a védelem rendezetlen volt és a békéscsabaiak 13-asa még egy távolival megfordította a mérkőzést. Ekkor még volt egy támadásunk, de ez a szinte 1 perc alatt bekapott 8 pont sokkolta a  mieinket.

Egy sikertelen kinti dobás után mindössze 12 másodperc maradt, amit már “lepörgetett” passzolgatással a hazai csapat. Így az utolsó pillanatban kicsúszott a NYÍKSE kezéből a csabai skalp. 

Ami biztató volt, hogy szűkösebb kerettel is keményen küzdve tud harcolni Kovács Tibor gárdája és ha ezt a küzdőszellemet tudja továbbvinni a bajnokságban, akkor lehet szép terveket szövögetni. 

Asztalos I. - 13
Oláh Z. - 29/6
Zajácz K. - 9/3
Horváth B. - 6/3
Kósa T. - 14/6
Sipos T. - 3/3
Földesi N. - 5/3
Kazai Á. - 
Hajas Z. - 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés