Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétmilliós bírság súlyos rakományok miatt

| 2019. 10. 23. | 17:57:00
Ennyiért már csak meggondolják, mit szállítanak a kamionon.
Kétmilliós bírság súlyos rakományok miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján hajtotta végre a rendőrség a TISPOL Truck & Bus elnevezésű országos közlekedésbiztonsági ellenőrzést október 14. és október 20. között.

A rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is ellenőrizték a tehergépkocsikat és buszokat, kiemelt figyelemmel a vezetési- és pihenőidő, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartását vizsgálták.

A megye útjain összesen 204 tehergépkocsit, illetve autóbuszt ellenőriztek, közülük nyolc jármű volt érintett a vezetési- és pihenőidő szabályaival összefüggő jogsértéssel.

A közlekedési ellenőrzés ideje alatt a rendőrök intézkedés alá vontak három olyan tehergépkocsit a hozzá kapcsolt pótkocsival, amelyen személyautókat szállítottak. Az ellenőrzés során a rendőrök mindhárom esetben megállapították, hogy

a tehergépkocsi nem volt menetíró készülékkel felszerelve, valamint a szállított autók össztömege meghaladja a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömegét.

A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvények további közlekedését megakadályozták. A jármű vezetőjével szemben gyorsított eljárás keretén belül esetenként kétmillió forint összegű pénzbírságot szabtak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés