Hirdetés

Kótaji oviba mentek a zsaruk

Szabolcsihír

2019.10.09. 13:57

Kótaji oviba mentek a zsaruk
Fotó: police.hu

A gyerekeknek a bűn- és balesetmegelőzéshez adnak tanácsokat.

Hirdetés

Hirdetés

A Kótaji Baptista Szeretetszolgálat Gyöngyszem Óvodájában a korábbi kölcsönös együttműködésnek megfelelően újra beindult az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési prevenciós program. A főként a nagycsoportos korosztály számára kidolgozott bűn - és  balesetmegelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, és annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozáson Kormosné Balogh Bernadett rendőr őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedési szokásokról beszélt az óvodásoknak.  Az interaktív foglakozáson a program bábjátékai, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi, valamint Rosszcsont Rozi is bemutatásra kerültek. A kéz-bábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt. 

Néhány tanáccsal szeretnénk segíteni a szülőket, hogy mire hívják fel a gyermekeik figyelmét:

 

  • Tartsák be mindig a biztonságos közlekedés szabályait!
  • Amennyiben sérelem éri őket, minden esetben mondják el szüleiknek, tanáraiknak, vagy annak a személynek, akiben megbíznak!
  • Nyugodtan keressék meg az iskola rendőrért, akinek elmondhatják a történteket.
  • Értékeikkel ne hivalkodjanak, ne dicsekedjenek, azokat ne adják oda senkinek!
  • Ismerjék a segélyhívószámokat!
Balesetmegelőzés

Szóljon hozzá!

Hirdetés