Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már nincs visszaút Nyíregyházán: finisben az uszodaépítés

| 2019. 10. 09. | 15:28:00
Kezdődhet a medencék feltöltése.
Már nincs visszaút Nyíregyházán: finisben az uszodaépítés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháziak több évzitedes álma válik valóra még ebben az évben. Végéhez közeledik a város új uszodájának építése. Október második hetében már az utolsó simításokat végzik, hamarosan élettel telik meg az új sportlétesítmény.

Rég várta már ezt a pillanatot Nyíregyháza sportszerető lakossága és azok a sportolók, akik évek, évtizedek óta a sóstói 50 méteres medencét, vagy a város különböző vízfelületeit használták edzésekre és bajnoki küzdelmek alkalmával.

[Beillesztett cikk: Befejezéséhez közeledik a nyíregyházi uszoda építése]

Október 10-én indul el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődik a vízgépészeti rendszerek tesztelése. 

A kivitelező debreceni KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. kevesebb, mint 1 év alatt vállalta, hogy megépíti a közel 4500m2 -es épületet a belváros szívében.

A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott a területet, ingatlant Nyíregyháza önkormányzata biztosította.

A hárommilliárd forintos beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból, valamint a magyar kormány által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg.

Az új uszodában helyet kap egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedence, egy tanmedence, egy 250 férőhelyes nézőtér illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok és egy versenyiroda is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés