Hirdetés

Már nincs visszaút Nyíregyházán: finisben az uszodaépítés

Szabolcsihír

2019.10.09. 13:28

Már nincs visszaút Nyíregyházán: finisben az uszodaépítés
Szeptember második felében kezdték az üvegezést (Fotó: Szabolcsihír/Cs.K.)

Kezdődhet a medencék feltöltése.

Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháziak több évzitedes álma válik valóra még ebben az évben. Végéhez közeledik a város új uszodájának építése. Október második hetében már az utolsó simításokat végzik, hamarosan élettel telik meg az új sportlétesítmény.

Rég várta már ezt a pillanatot Nyíregyháza sportszerető lakossága és azok a sportolók, akik évek, évtizedek óta a sóstói 50 méteres medencét, vagy a város különböző vízfelületeit használták edzésekre és bajnoki küzdelmek alkalmával.

Október 10-én indul el a medencék feltöltése, ezzel megkezdődik a vízgépészeti rendszerek tesztelése. 

A kivitelező debreceni KEVIÉP Építőipari és Kereskedelmi Kft. kevesebb, mint 1 év alatt vállalta, hogy megépíti a közel 4500m2 -es épületet a belváros szívében.

A sportlétesítmény építésére az AQUA SE pályázott a területet, ingatlant Nyíregyháza önkormányzata biztosította.

A hárommilliárd forintos beruházás 70 százalékban TAO-s forrásból, valamint a magyar kormány által biztosított 750 millió forintos önerőből valósulhat meg.

Az új uszodában helyet kap egy szabványos, 50x25 méter méretű, 220 centiméter mélységű versenymedence, egy tanmedence, egy 250 férőhelyes nézőtér illetve bírói, edzői, sportolói és közönségöltözők, valamint a hozzájuk tartozó vizesblokkok és egy versenyiroda is.

A végleges átadást követően vízilabda mérkőzéseken és úszóversenyeken szurkolhatunk a nyíregyházi csapatoknak. A tervek szerint hamarosan a magyar vízilabda válogatott is bemutató mérkőzést játszhat itt.

Szóljon hozzá!

Hirdetés