Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már töltik a medencéket a nyíregyházi uszodában!

| 2019. 10. 10. | 20:49:00
Van, aki 30 évnél is többet várt rá.
Már töltik a medencéket a nyíregyházi uszodában!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtartották október 10-én a bujtosi csarnok- Continental Aréna - mellett felépült Városi Uszoda sajtónyilvános műszaki szemléjét Nyíregyházán. Ennek fénypontja természetesen az volt, amikor

elkezdték feltölteni vízzel a medencéket.

[Beillesztett cikk: Már nincs visszaút Nyíregyházán: finisben az uszodaépítés]

Kovács Ferenc polgármester úgy fogalmazott: "ikonikus ígéret volt ez étizedek óta, mert a korábbi városvezetés a kampány után elfelejtette megvalósítani. Mi nem ígértük, megcsináltuk." Hozzátette: 20-30 éve várt a város az uszodára.

Belépés a Bujtos utca felől lesz

Arra kérte a kivitelezőket, hogy ugyanilyen színvonalon folytassák a munkát, mert a minőségből nem engednek a nyíregyháziak, ha már ennyit vártak rá. Hozzátette: reméli, ez a beruházás is olyan sikeres lesz, mint a tavaly tavasszal avatott jégpálya.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője, olimpikon úszó elárulta: ő úszóként nem 30 éve, annál sokkal régebben vár erre az uszodára, amely világszinvonalú. Minden vizes sportág helyet talál benne - a szinkronúszóktól a vízilabdázókig.

Az uszodában egy 50 méteres, tízpályás medence épült, amely 25 méter széles, tehát rövidpályás versenyek megrendezésére is alkalmas.

A tanmedence pedig - tette hozzá az egykori nyíregyházi úszó, biztosan mindig tele lesz gyerekekkel, mert vízmélysége 70 centiméter, így a gyerekek örömmel mennek majd bele.

Hamarosan mindennapossá válnak a most még a szemlére gyújtott esti fények az uszodában

Egy álom válik valóra hamarosan - foglalta össze az államtitkár, aki ünnepnek nevezte a napot, amikor elkezdték feltölteni vízzel a két medencét. Azt is kiemelte: Nyíregyházának sportos vezetése van, mert hiába a támogató szándék, ha nins megfelelő akarat. Itt megvolt.

Az uszodát a tervek szerint körülbelül egy hónap múlva vehetik igénybe a vizes sportok szerelmesei Nyíregyházán.

Cs. K.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés