Hirdetés

Modern gyárak éjszakája – Szabolcs megyében is
A Tungsramnál is várják az érdeklődőket (Fotó: Tungsram Group, Facebook)

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Hirdetés

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM) harmadik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját november 15-én, a programra már lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet a szaktárca október 19-én. 

A tájékoztatás szerint az idén 72 helyszínen lehet megnézni a legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek működését országszerte. A rendezvény programsorozat célja felkelteni a figyelmet a piacvezető ipari technológiák iránt.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta, az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz.

Az idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A programhoz csatlakozó vállalatok új kínálattal és számos érdekességgel készülnek. A látogatók a különböző helyszíneken kipróbálhatják a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, vagy megtudhatják, hogyan készül egy Lego kocka. A programok között szerepel a csokoládékészítés és ropigyártás, kiderül, hogy miből is készül a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, további információk és jelentkezés a moderngyarakejszakaja.hu oldalon.

Látogatható gyárak 

Hajdú-Bihar
NI Hungary Kft. (Debrecen)
Schaeffler Debrecen Kft. (Debrecen)
Vámosgép Kft. (Vámospércs)
Tungsram (Hajdúböszörmény)

Szabolcs-Szatmár-Bereg
Electrolux Lehel Kft. (Nyíregyháza)
Lego Manufacturnig Kft. (Nyíregyháza)
Tungsram (Kisvárda)

Borsod-Abaúj-Zemplén
Hell Energy Magyarország Kft.-Quality Pack (Szikszó)
Hell Energy Magyarország Kft.-töltőüzem (Szikszó)
Hagyó Kft. (Miskolc)
Ferro Tool Zrt. (Sárospatak)
Szerencsi Bonbon Kft. (Szerencs)
NyíregyházaKisvárdaDebrecenSzerencsSzikszóSárospatakVámospércs Modern gyárak éjszakája

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés