Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagykállóban már letették az esküt

| 2019. 10. 19. | 08:23:00
Sorra alakulnak a képviselő-testületek Szabolcs-Szatmár-Beregben.
Nagykállóban már letették az esküt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az október 13-i választások után sorra alakulnak a képviselő-testületek, tesznek esküt a megválasztott polgármesterek és képviselők. Ott, ahol fellebbezést nyújtottak be, és a területi választási bizottságdöntésére kell várn, viszont még nem vehetik át mandátumukat a megválasztott képviselők. Így például Nyíregyházán, ahol három körzetben, valamint Nyírbátorban, ahol egy körzetben nagyon szoros eredmény született, 5, 2 és 1 szavazatkülönbséggel hirdettek eredményt.

Nagykállóban viszont senki nem kifogásolta az eredményt, így október 18-án délután esküt tettek a megválasztott önkormányzati képviselők és a polgármester.

Az ünnepi eseményt a polgármesteri hivatal házasságkötő termében rendezték. Nagy Tibor Józsefné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az október 13-án lezajlott helyhatósági választás
eredményeit. Elmondta: Nagykállóban 7 915 választásra jogosult szerepelt a névjegyzékben, közülük 4 149-en jelentek meg a szavazáson. A polgármesterjelöltekre leadott 4 064 érvényes szavazatból 1 842 szavazattal Horváth Tibor lett Nagykálló első embere, az elkövetkező öt évben ő irányítja a települést.

Horvát Tibor immár hivatalosan is Nagykálló polgármestere

Az egyéni listáról 8 képviselőt választhattak a nagykállóiak, így mandátumot szerzett: Sőrés László (1 309),
Orosz Mihály Zoltán (1 273), Papp László (1 269), Oroszné dr. Nagy Matild (1 226),
Vislóczki Zoltán (1 153), Bereczkiné Pápai Margit (1 137), Tóth Zoltán (1 135) és Busák
Sándor
(1 126).

Az eredmények ismertetése után a megválasztott polgármester és az önkormányzati képviselők átvették megbízóleveleiket, majd esküt tettek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés október 21-én, hétfőn 8 órai kezdettel tartja alakuló ülését. Átveszik mandátumukat, esküt tesznek a képviselők, megválasztják a közgyűlés elnökét és alelnökeit, továbbá szavaznak az illetményükről.

Ibrányban sem volt kifogás a választás eredményével kapcsolatban, így itt is megtatjatja alakuló ülését a testület. Az időközi választáson márciusban polgármesternek választott Trencsényi Imrének ezúttal nem akadt kihívója, így folytathatj a megkezdett munkát. A testület alakuló ülését október 21-én, hétfőn 14 órakor tartják.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés