Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírszőlősiek álma vált valóra

| 2019. 10. 07. | 13:15:00
Nyíregyháza újabb útját tették járhatóvá a településrészen.
Nyírszőlősiek álma vált valóra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 60 kilométernyi útszakasz újult meg Szabolcs-Szatmár-Beregben az elmúlt időszakban, ennek része az az 5,5 kilométer, amely Nyíregyházáról vezet Kótajba.

Az útszakasz a Magyar Közút beruházásában, 320 millió forintos költségből, Európai uniós támogatásból valósult meg.

Az átadáson Kovács Ferenc polgármester arról beszélt, hogy eben az önkormányzati ciklusban kiemelt feladat volt a közúti infrastruktúra fejlesztése.Több mint egymilliárd forintot saját erőből is fordított erre a célra a város. "Folytatni fogjuk" - ígérte a városvezető, hozzátéve: a közlekedési infrastruktúra fejlesztésében nem volt egyedül az önkormányzat, hiszen élvezte a kormány, a NIF Zrt. és a Magyar Közút támogatását.

Minden felújításnak ára van, és ez nem csak forintban értendő. Kovács Ferenc köszönetet mondott  lakóknak a türelemért, mert sokszor táblák, terelések, sebességkörlátozások nehezítették a közlekedésüket.

Jászai Menyhért alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője beszédében azt emelte ki: a város szisztematikusan fejleszti közúthálózatát. A nyugati elkerülő megépítésével fellélegezhet a Vasvári Pál és Westsik Vilmos utca. Ugyancsak jelentős lépés lesz a város közlekedésében, ha bezáródik a nagykörút.

Szólt arról, hogy a következő feladat a Szegély utca rendbe tétele, ahol óriási probléma a csapadékvíz elvezetése. Hogy ez megtörténhessen, előbb meg kell építeni a Nyulas-tavi csatornát.

 Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője ünnepnek nevezte Nyírszőlős életében az útaszakasz felújítását. Ibrány, Buj, Kótaj, Gávavencsellő, Tiszabercel lakói is ezt az utat használják, több mint 25 ezer ember ezen a szakaszon fogja elérni a nyugati elkerülőn keresztül az M3-as autópályát.

Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke arra emlékeztetett, hogyha Nyíregyházán történik valami, az az egész megyére hatással van. Márpedig ebben a városban minden héten többször is történik valami. Nyíregyházán tervszerű útfelújítás folyik, ami a helybéliek közlekedését segíti, és szolgálja egyben a turizmust is.

A Magyar Közút megyei igazgatója, Óvári Sándor az elkészült útról elmondta: a felmarás után 6 cm kopóréteget terítettek a pályára, a vízelvezetőket, szikkasztókat kitakarították. Két buszöböl párt felújítottak, ebben a KeVíz 21 volt az alvállalkozó. Még egy 2,2 kilométeres szakasz felújítása van hátra, amelyet saját forrásból terveznek megvalósítani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés