Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rács mögé kerültek a nyíregyházi bűnszervezet tagjai

| 2019. 10. 10. | 17:49:00
A költségvetésnek több mint 50 millió forint kárt okoztak.
Rács mögé kerültek a nyíregyházi bűnszervezet tagjai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója október 9-én különösen nagy vagyoni hátrány okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte M.L., J.Zs. és K.A. gyanúsítottak letartóztatását. A nyomozás jelenlegi adatai alapján M.L. társaival bűnszervezetet hozott létre, melynek fő célja illegális úton behozott, adózatlan cigarettával való kereskedés, valamint adózás nélkül történő egyéb fogyasztási dohány előállítás és kereskedés volt. 

M.L., mint a bűnszervezet vezetője, hierarchikus rendben közvetlenül irányította J.Zs-t és K.A-t, valamint finanszírozta a bűnszervezet működését és biztosította azt a nyíregyházi helyiséget, ahol a cigarettát, dohányt lerakták, őrizték. M.L. a szervezésen túl a bűnelkövetésben is közreműködött, J.Zs. felvezetőjeként haladt annak érdekében, hogy biztosítsa a szállítmányt és az esetleges hatósági ellenőrzésről időben értesíthesse. K.A. gyanúsított M.L. irányítása alatt a dohány előállítását, porciózását és értékesítését végezte, továbbá felügyelte és koordinálta a neki alárendelten dolgozó B.P., K.J.L és R.A. gyanúsítottak tevékenységét. 

A bűnszervezet 2018. október 27. és 2019. augusztus 05. között működött, a gyanúsítottak rendszeres haszonszerzésre törekedtek, a költségvetésnek összesen: 50 282 541 forint vagyoni hátrányt okoztak. 

A bíróság álláspontja szerint az ügy nemzetközi jellegére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén kivonnák magukat az eljárás alól, és a bizonyítást veszélyeztetnék azzal, hogy a szabadlábon lévő gyanúsított társaikkal összebeszélnének vagy őket más módon jogellenesen befolyásolnák. A bíróság a döntése meghozatala során figyelemmel volt arra is, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekményt a három férfi huzamosabb időn keresztül folytatta és ebben az sem akadályozta meg őket, hogy a nyomozó hatóság tagjai korábban több alkalommal is tetten érték őket.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés