Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Streetball lesz az új vonzerő Nyíregyháza legifjabb lakótelepén

| 2019. 10. 11. | 14:17:00
Ezért már lejönnek a gyerekek a tizedikről.
Streetball lesz az új vonzerő Nyíregyháza legifjabb lakótelepén
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták Nyíregyháza első olyan streetball pályáját, amely gyakorlatilag szabadon használható a nap bármely szakában. Az örökösföldi Móra Ferenc Általános iskola közelében lévő beruházás 7 millió forintba került, a pálya szabványméretű. Az avatáson részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő, Tóth Imre a terület önkormányzati képviselője és Ulrich Attila alpolgármester, és természetesen NYÍKSÉ-s, mórás kosaras diákok.

Balogh Béla, a Nyíregyházi Kosárlabdát Szeretők Közhasznú Sportegyesülete elnöke az október 11-i avatáson elmondta: egyesületük közel 10 éve tevékenykedik az utánpótlás toborzásban és -nevelésben. Az örökösföldi Móra Ferenc Általános Iskolában mintegy száz gyerek kosarazik a NYÍKSE színeiben.

A cél a felnőtt csapatokat ellátni megfelelő versenyzőkkel.

Taós forrásból vásárolták a műanyag sdtreetball pályát, amely a korábbi betonozott, nem is szabványméretű pálya helyére került. Az elnök hozzátette: tavaly a NYÍKSE az EMMI-től utánpótlás nevelésre kapott támogatást, melyet fiatal edzők képzésére fordítottak.

A pénteken avatott pályát előbb a Móra udvarán szerették volna felállítani, de ott nem volt hely. A terület önkormányzati képviselője, Tóth Imre segítségével találták az iskola, óvoda, játszótér melletti területet.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatáson hangsúlyozta: a sporszervezőknek mindent meg kell adniuk a gyerekeknek, hisz fontos, hogy mindenki sportoljon. Ahhoz pedig, hogy mindenki portoljon, az igényelknek meg kell felelni. Az NB II-ből NB I-be törekvő NYÍKSE 18 utánpótlás csapattal nevezett.

A világ egyik legnépszerűbb sportága a kosárlabda, örömmel edjuk ehhez a támogatást - tette hozzá az államtitkár.

Ulrich Attila azt emelte ki: nagyon jó minőségű a pálya, amelyet gyönyörű környezetben állítottak fel. Az iskola, óvoda, játszótér és tízemeletes házak közelében már valódi vonzerőt jelent a fiataloknak, hogy a figyelmüket ne csak a "kütyük" kössék le. Egy ilyen pályának, a sportolási lehetőségnek a közösségépítésben is szerepe van. Hozzátette: Nyíregyháza sportos város: 75 kilométer kerékpárút hálózattal, kondiparkokkal.

Tóth Imre arra hívta fel a figyelmet, hogy bár van Nyíregyházán streetball pálya a Bánkiban, a Continent Arénában, a stadionban, az örökösföldi az első nyitott pálya, ami nagy vonzerő lesz Örökösföldön. A pályára pedig a Fazekas János téren lévő térfigyelő kamera vigyáz majd éjjel-nappal.

Cs. K. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés