Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szüleivel együtt árulta a drogot a nyíregyházi fiatal

| 2019. 10. 16. | 13:21:00
Előzetesbe került.
Szüleivel együtt árulta a drogot a nyíregyházi fiatal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája október 15-én bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban november 16-ig elrendelte O.R.Z. gyanúsított letartóztatását.  Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított a szüleivel együtt tavaly novembertől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószert Budapesten, s azt kiporciózva tovább értékesítették ismeretségi köreikben. Április 5-én reggel a fiatal férfi szülei egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utaztak azért, hogy kábítószert vásároljanak, melyből a gyanúsított is részesedett volna.

A beszerzést követően O.R.Z. szüleit - üldözést követően - a rendőrök igazoltatták, és az autóból 79 darab, összesen 30 gramm tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le. 

A nyomozás során további fogyasztók, valamint a gyanúsított felsőbb kapcsolatának feltérképezése is szükséges, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a tanúkat befolyásolná, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, ezért a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására lehetőséget nem látott. A bíróság a döntése meghozatala során kiemelt súllyal értékelte azt, hogy O.R.Z.-t hasonló jellegű bűncselekmény miatt ebben az évben már jogerősen elítélték.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés