Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több száz kettős állampolgár miatt forrtak az indulatok Kispaládon

| 2019. 10. 15. | 14:33:00
A helyiek kérdőre vonták az Ukrajnából érkező szavazókat. +Videó!
Több száz kettős állampolgár miatt forrtak az indulatok Kispaládon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feszült hangulatban zajlott az önkormányzati választás vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispaládon, ahol egymás után jelentek meg olyan ukrán-magyar kettős állampolgárok, akiket a helyiek azelőtt sosem láttak – számolt be róla a Házon kívül című műsorában az RTL Klub.

A riporter szerint több száz Ukrajnában élő magyart jelentettek be a falusiak házaiba, hogy szavazhassanak, 2010 óta megduplázódott Kispalád választókorú lakóinak száma.

Állításuk szerint volt olyan helyi asszony, akinek a házába úgy jelentettek be ukrán-magyar kettős állampolgárokat, hogy ő nem is tudott róla. Másfél éve sokukat kijelentették a településről, de még mindig körülbelül 200 ember szerepel a névjegyzékben, akik a lakosok szerint nem életvitelszerűen élnek a faluban. A Házon kívül stábja lefilmezte, ahogy a helyiek kérdőre vonják a településre érkező ukránokat, hogy miért szavaznak náluk, miért akarnak ők dönteni helyettük.

Szabados József, ellenzéki politikus szerint több büntetőügy is indult már a bejelentések miatt. A csak papíron ott lakó ukránok után is költségvetési támogatást kap a település, ami a politikus szerint költségvetési csalásnak minősül.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés