Újraszámolták a nyíregyházi szavazatokat. Itt a vége?

Szabolcsihír

2019.10.21. 16:04

Újraszámolták a nyíregyházi szavazatokat. Itt a vége?
A kép illusztráció

Három körzetben támadták meg a választási eredményt a megyeszékelyen.

Hirdetés

Hirdetés

Három körzetben támadták me a választás eredményét Nyíregyházán, erről már többször írtunk, illetve arról is, hogy a területi választási bizottság úgy döntött, mindháromban újra kell számlálni a szavazatokat.

Lapunkhoz közel álló forrásból úgy értesültünk, hogy ez október 21-én délután meg is történt.

Informátorunk arról tájékoztatta a Szabolcsihírt, hogy maradt a korábbi eredmény, vagyis a 3. számú választókörzetben (Jósaváros) 5 szavazattöbbséggel Lövei Csaba (Szövetségben Nyíregyházáért) nyert, a 6-osban (Sóstó-Sóstóhegy) találtak még egy érvényes szavazólapot,  így nem 2, hanem 3 szavazattal Ágoston Ildikó (Fidesz-KDNP) a befutó, míg a 10-esben (Örökösföldön) Major József (Szövetségben Nyíregyházáért) lehet képviselő.

A három párharc mondhatni egyetlen vesztese Gyarmati Mihály (Szövetségben Nyíregyházáért), akinek listáról sem sikerült bejutnia, míg Halkóné Rudolf Éva (3. sz.) városi elnök és Tóth Imre (10. sz.) előkelő helyen szerepelt a Fidesz-KDNP listáján, így továbbra is tagjai lesznek a közgyűlésnek.

Hogy ez így legyen, előbb azonban az újraszámlálás eredményéről a területi válsztási bizottságnak még határozatot kell hoznia, a mely három nap eltelte után emelkedik jogerőre. Ha senki nem támadja meg, a nyíregyházi képviselő-testület is megalakulhat. 

A döntés ellen jogorvoslattal élni már csak a Debreceni Ítélőtáblán lehet.
Nyíregyházaválasztás2019

Szóljon hozzá!

Hirdetés